Cardul de energie – Care este numărul de telefon la care puteți suna în caz de probleme

Cardurile de energie se distribuie începând cu data de 1 februarie, iar până pe 15 februarie vor ajunge la cele aproximativ 2,8 milioane gospodării eligibile. Primele plăți, inclusiv online, se vor putea face din data de 20 februarie, după cum anunță autoritățile.

Procedura ar fi următoarea: poștașul aduce cardul la locuința beneficiarului, se poate achita prin poștaș sau online, dacă va fi aprobat în ședința de săptămâna viitoare actul normativ respectiv (în prezent, proiectul este în dezbatere publică). Documentel vor putea fi încărcate de acasă, apoi poșta face verificări și după trei zile trimite pe adresa de mail dovada că plata va fi efectuată, după cum a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit RomaniaTv.

Plăţile cu cardul de energie se vor putea efectua după următorul calendar:

 • Pentru tranşa I – valoare de 700 lei în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
 • Pentru tranşa II – valoare de 700 lei în perioada septembrie 2023 – 31.12.2023.

Dacă s-au descoperit situaţii care îi fac neeligibili, potenţialii beneficiari vor fi înştiinţaţi. Cei care se află în această situație pot suna la 0319966, numărul de call center-ul pentru care Poşta a mobilizat peste 50 de angajaţi, unde vor primi informaţii suplimentare şi vor fi îndrumaţi ce trebuie să facă.

Cine primește cardul de energie

Cardul de energie va ajunge la următoarele categorii de beneficiari:

 • pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum şi pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu condiția ca veniturile lunare realizate să fie mai mici sau egale cu 2.000 lei;
 • persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare realizate care să fie mai mici sau egale cu 2.000 lei;
 • familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
 • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

Mai trebuie specificat și faptul că venitul net per coabitant la nivelul unui loc de consum nu trebuie să depășească 2.000 lei.

Procedura de acordare a cardului de energie

Plăţile din ajutorul pentru încălzire se pot realiza prin servicii de mandat postal, apelând la una dintre modalităţile următoare:

Fie direct la poştaşul de care aparţine beneficiarul ajutorului de încălzire, fie direct la oficiul poştal în raza căruia beneficiarul îşi are domiciliul. De asemenea,  beneficiarul poate apela la servicii electronice de mandat postal.

Soldul contului beneficiarului se poate vedea la fiecare plată. Cardurile sunt valabile până la data de 1 ianuarie 2024.

Citește și Lista județelor unde au fost distribuite cardurile de energie

32 COMENTARII

 1. Bună ziua! Eu și soția avem pensie de invaliditate,eu 1125 ,soțul 1400 ,adresa din buletin a băiatului este aceeași cu a noastră, dar el locuiește la apartamentul lui luat cu credit ipotecar.unde trebuie să mă adresez?

 2. Bună ziua, mă numesc aneta neculai ,eu și soțul avem pensie de invaliditate, eu 1125,soțul 1400 ,băiatul adresa din buletin este aceeași cu a noastră dar el locuiește la apartamentul lui .,specific nu am primit card de energie unde pot să mă adresez?

 3. Ma numesc Enache Georgeta, cu domiciliul in Dragasani, jud Valcea, str Tudor Vladimirescu nr 671A.Am 74 ani sunt vaduva de 7ani, am o pensie de 1880 si o indemnizatie de handicap accentuat, ptr ca am cancer mamar, cu mastectomie radicala. Am hepatita cr C, cu fibroza gr 3, hidronefroza renala, hipertensiune arteriala. Nu am primit card de energie si va rog sa mi spuneti care e motivul.

 4. Bună ziua!
  Eu lismanu valentina locuiesc în Eforie Sud casa are întrare și pe Nicolae Titulescu unde locuiește o alta familie și pe str cloaca 20 unde locuim noi. Când s a făcut actul de vânzare a casei a prins tot imobilul și casa de pe str Closca are aceiași ad cu cealaltă fa. De pe titulescu. Acum la primirea vaucerelor de energie al meu a venit pe ad din buletin și mi au spus ca nu îl.pot primii driarece am aceiași adresa cu celalalt titulat care are pensia ff mare ….acum eu ce fac? Eu locuiesc pe cloaca dar buletinul a fost făcut în funcție de actul de vânzare cumpărare ce este pe ad Nicolae titulescu. Mulțumesc aștept răspuns.

 5. Una ziua oare de ce nu sunt an drept sa primesc acel card de oare ce domnul primar din comuna vânători județul Mureș na vrut sa a-mi facă ajutorul social, am vârstă de 46 ani și sunt cardiac locuiesc anpreuna cu copii mei, care au familiile lor, deci unu din ei a primit cardul, menționez căci nu au nici un venit an afara de alocația copiilor as vrea sa verificați prin sistem dacă am venit, nu am nici ajutor social nici servici nici un fel de venit locuiesc an satul Mureni nr 88 județul Mureș și îmi este foarte greu sa plătesc facturile as vrea sa fiu contactat, și sunt la dispoziția dv de orice eventualitate, va mulțumesc.

  • Buna ziua ! Am primit cardul de energie pe numele avut anterior nume ce nu este actual de 20 ani .Adresa de pe card corespunde cu locul domiciliului si numele de pe factura de energie conform si carti de identitate
   Posta nu poate sa-mi elibereze cardul din cauza numelui si nici nu stiu cum se corecteaza gresala

 6. Buna ziua ! Am primit cardul de energie pe numele avut anterior nume ce nu este actual de 20 ani .Adresa de pe card corespunde cu locul domiciliului si numele de pe factura de energie conform si cartii de identitate
  Posta nu poate sa-mi elibereze cardul din cauza numelui si nici nu stiu cum se corecteaza gresala

 7. Buna ziua eu am adresa din buletin cu mama mea care este pensionara iar eu stau la dansa cu copilul meu fiind divorțată si mi-a vent si mie si lu mama card de energie pot sa folosesc si eu si mama cardurile sau doar unu singur

 8. Au trecut 9 zile, nu am primit nici un răspuns pentru cererea de plată! La telefon mi s-a spus să aștept! Știu că termenul e de 5 zile, în curând vin penalități pentru neplata facturii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.