Care este boala care a ajuns a treia cauză de deces în lume

O boală subdiagnosticată în România, denumită BPOC și care apare în cea mai mare parte la fumători, a ajuns a treia cauză de deces în lume.

BPOC se manifestă prin obstrucţia căilor respiratorii. Acest lucru reduce calitatea vieţii pacientului, pentru că orice efort îl lasă fără respiraţie. Această boală este a 3-a cauză de deces la nivel global.

Principala cauză a acestei boli este fumatul, iar cea de-a doua este poluarea. În România, BPOC-ul este o boală subdiagnosticată pentru că pacienții nu iau în calcul primele simptome și nu merg la spital.

„Este subdiagnosticată pentru că unui fumător i se pare normal să tușească, unui fumător i se pare normal să obosească. Atunci când nu tratăm BPOC-ul, nu-l tratăm în fiecare zi și lună de lună, pacientul cu BPOC are o evoluție spre deces de 3 ori mai rapidă”, a declatrat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, conform Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...