Care este fosta țară sovietică care a scos moneda de 2 euro cu ”Slava Ukraini”

O țară europeană, care a făcut parte din Uniunea Sovietică, iar în prezent este membră a NATO şi a Uniunii Europene, a lansat o monedă comemorativă de 2 euro cu ”Slava Ukraini”.

Monedele comemorative de 2 euro se numără printre cele mai populare prin colecționarii de profil din Europa. În cazul de față, moneda de 2 euro cu ”Slava Ukraini” a fost lansată de Estonia, la finele anului trecut, ea fiind dedicată Ucrainei și păcii.

Moneda de doi euro conține cuvintele „Slavă Ukraini” și a fost concepută de o tânăra refugiată din Harkov, Daria Titova, care studiază la Academia de Arte din Estonia.

Monedele comemorative sunt disponibile doar în ediții limitate, ceea ce le poate crește spectaculos valoarea de-a lungul anilor.

Estonia se numără printre țările care au sprijinit încă de la început Ucraina, după ce a fost invadată de Rusia în februarie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...