Care este localitatea fără apă şi canalizare, dar cu bazin olimpic

Publicat: 01 mart. 2024, 13:24, de Vasile Bahrim, în ACTUALITATE , ? cititori
Care este localitatea fără apă şi canalizare, dar cu bazin olimpic

Primarul localități Jupâneşti din județul Gorj a stârnit valuri de nemulțumire în rândul cetățenilor, după ce a anunțat planuri ambițioase pentru construcția unui bazin… olimpic.

Surprinzător, inițiativa primarului de la Jupâneşti vine în contextul în care comuna se confruntă cu lipsa facilităţilor de bază, precum apa curentă și canalizarea.

Sute de localnici și-au exprimat indignarea, argumentând că fondurile ar fi mult mai necesare în alte domenii, cum ar fi îmbunătățirea infrastructurii școlare și renovarea băilor.

Primarul şi-a apărat proiectul, susținând că acesta va aduce beneficii comunei, promițând în același timp, soluții inovatoare pentru problemele actuale legate de apă și canalizare.

Cu toate acestea, scepticismul persistă, mulți văzând în acest plan mai degrabă o promisiune fără acoperire, decât o soluție viabilă la nevoile reale.


„Cred că ar fi o catastrofă acest bazin de înot. Ar fi cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla comunei Jupânești, pentru că nici Târgu-Jiu nu și-l permite și merge pe pierdere. La Jupânești, cum spunea o fată, Gilortul este aproape, la 500 de metri și mergi gratis. Bugetul primăriei nu ar acoperi nici întreținerea bazinului”, a declarat viceprimarul Constantin Bușe, sugerând ideea de sport în aer liber.

Rămâne de văzut cum se vor rezolva aceste discuţii pre-electorale, gorjenii fiind renumiţi pentru simţul umorului, dar şi spiritul lor practic.