Care este momentul potrivit pentru vaccinarea gravidelor?

Multe femei însărcinate sunt reticente în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19. Deși serurile autorizate de Comisia Europeană sunt eficiente și sigure pentru toată lumea, gravidele se tem pentru viața lor și a bebelușilor ce urmează să se nască.

Deși în ultima perioadă au apărut mai multe speculații, conform cărora vaccinul ar fi total interzis la femeile gravide și că le-ar putea pune viața în pericol, medicii ginecologi demontează aceste zvonuri și mărturisesc că gravidele trebuie să se vaccineze.

Femeile însărcinate ar trebui să se imunizeze, deoarece, în primul rând, ele aparţin unei grupe de risc și pot oricând să dezvolte forme grave ale unei infecţii cu Sars CoV-2.

Când ar trebui femeile gravide să se vaccineze

Este important ca imunizarea să aibă loc în cel de-al doilea trimestru de sarcină, deoarece deja a trecut trimestrul unu, atunci când apar toate malformaţiile. Din trimestrul doi de sarcină, femeile însărcinate care s-au vaccinat vor produce anticorpi care vor trece bariera placentară. Vaccinarea nu este contraindicate la gravide, ele vor beneficia de efectele vaccinării, și anume de formarea de anticorpi”, a spus dr. Nicolae Gică, medic ginecolog, potrivit Spynews.

În acest mod, adaugă medicul ginecolog, și nou-născutul va fi imunizat la naștere. Dacă o femeie rămâne însărcinată între cele două doze de vaccin, medicul a declarat că vaccinarea trebuie să continue, deoarece beneficiile vaccinării sunt mai mari decât complicaţiile date apoi de boală.

În ultimul an de pandemie, după studiile făcute în toată lumea și în țările grav afectate s-a demonstrate că gravidele sunt la risc și dezvoltă forme mai grave de boală comparative cu populația general”, a mai declarant ginecologul Nicolae Gică.

Și femeile care alăptează se pot vaccina fără probleme, având un avantaj destul de mare: anticorpii formaţi vor trece prin lapte şi i se vor transmite și bebelușului.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole