Care este salariul mediu în firma oficială a SRI unde angajații au un bonus de 10% din profit

Salariul mediu al companiei oficiale a SRI va crește anul acesta cu aproximativ 11% iar angajații vor primi și un venit suplimentar de 10% din profit. Mai mult, și numărul personalului va crește considerabil.

Salariul mediu la Rasirom, regia autonomă aflată sub autoritatea Serviciului Român de Informații, este prognozat la nivelul a 10.619 lei/ lunar în 2023, o creștere cu aproape 11% față de 2022.

Angajații, în număr de 345, primesc în acest an și un venit suplimentar din repartizarea a 10% din profit. Estimat la 1,15 milioane de lei,  ar aduce un bonus de 3.500 de lei per angajat.

Anul trecut, salariul mediu lunar în regia din subordinea SRI a fost de 9.723 lei, în companie figurând până la 224 persoane.

Regia Autonoma Rasirom, compania oficială a SRI, este conform propriei descrieri „un antreprenor general ce oferă servicii specializate în domeniul proiectelor de securitate fizică și cibernetică, inclusiv pentru instituțiile care dețin infrastructuri critice”.

Principalii indicatori economici în 2023

Conform proiectului de buget de venituri și cheltuieli (BVC) pentru anul 2023, Rasirom face următoarele estimări privind principalii indicatori economico-financiari:

I. Veniturile totale în valoare 456.956.000 lei, în creștere cu 66% față de veniturile aprobate prin BVC 2022, în valoare de 274.690.000 lei, pe fondul estimării creșterii veniturilor din exploatare, ca urmare a extinderii activității. Din totalul veniturilor în valoare de 456.956.000 lei, 98% – în valoare de 447.318.000 lei – sunt venituri provenite din contracte şi comenzi semnate, iar diferența de 2% – în valoare de 9.638.000 lei – este compusă din venituri financiare, venituri din producţia de imobilizări.

II.Cheltuielile totale în valoare de 444.855.000 lei au fost estimate în condiții de maximă eficiență și sunt în directă corelație cu nivelul veniturilor totale. Pentru propunerea de buget 2023, cheltuielile totale prezintă o creștere de 66% față de cheltuielile aprobate prin BVC 2022.

Creșterea acestora este determinată în principal de creșterea cheltuielii cu bunuri și servicii și de creșterea cheltuielii cu personalul şi este în strictă corelaţie cu creşterea veniturilor.

III. Profitul brut estimat este 12.101.000 lei. Pentru anul 2023, Regia prevede în bugetul de venituri și cheltuieli un profit brut în procent de 2,65% raportat la venituri.

IV.În intervalul ianuarie – decembrie 2023 numărul de angajați va fi suplimentat cu 90 față de numărul aprobat prin BVC 2022 (creștere de la 255 la 345).

„Indicele de creştere a câștigului mediu brut lunar pe salariat nu depăşește indicele de creştere a productivităţii muncii calculat în unităţi valorice sau fizice, după caz”, se arată în proiectul de buget.

Țintele economice din 2022

În 2022, compania estima venituri totale de 274.690 mii lei, în creștere cu 23,40% față de veniturile aprobate în 2021 prin BVC, în valoare de 222.596 mii lei, pe fondul estimării creșterii  veniturilor din exploatare, ca urmare a extinderii activității.

Din totalul veniturilor în valoare de 274.690 mii lei, 98% – în valoare de  270.330 mii lei – sunt venituri provenite din contracte şi comenzi semnate, iar diferența de 2% – în valoare de 4.360 mii lei – este compusă din venituri financiare, venituri din exploatare şi venituri aferente producţiei în curs de execuţie.

Cine este firma oficială a SRI

Conform propriei pagini web, obiectul de activitate al Regiei îl constituie proiectarea și integrarea de sisteme de supraveghere, pază și alarmare, detecție, semnalizare și stingere automata a incendiului, dispecerizarea semnalizărilor, controlul biometric și autentificarea identității, televiziune cu circuit închis, protecția perimetrelor, sisteme de management al securității informațiilor (protecția și transmiterea informațiilor /datelor clasificate), procesarea imaginilor, controlul antiterorist, clădiri inteligente–BMS, analiză de risc și consultanță.

„Răspundem cu promptitudine și profesionalism cerințelor pieței de sisteme de securitate din România. Sprijinim întotdeauna clientul în alegerea soluțiilor optime și realizăm soluții integrate privind organizarea protecției și securității persoanelor, bunurilor și activităților la cel mai înalt nivel de calitate pentru a veni în întampinarea dorințelor și necesităților acestuia”, transmit reprezentanții companiei.

Rasirom funcționează pe bază de gestiune economică și autonomie financiară, susținându-și întreaga activitate din surse proprii, fără a beneficia de subvenții și transferuri de la bugetul de stat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...