Care multinaționale vor fi obligate să publice taxele plătite în fiecare stat UE

Deputații europeni votează pe 11 noiembrie 2021 un acord cu Consiliul, acord care va obliga companiile multinaționale la ceva anume.

Mai precis, multinaționalele cu un venit anual de peste 750 de milioane de euro și cu operațiuni în mai mult de un stat să declare profiturile realizate, taxele pe venituri plătite și numărul de angajați în fiecare stat din Uniunea Europeană pentru precedentul an fiscal.

Astfel, companiile vor trebui să publice și datele despre profiturile, angajații și taxele plătite în state care nu fac parte din Uniunea Europeană, inclusiv în țări care nu cooperează cu Uniunea Europeană în materie fiscală precum și în statele care nu satisfac toate standardele, dar care s-au angajat să se reformeze, conform unui comunicat transmis de Parlamentul European.

Deputații europeni au cerut raportarea publică

Scopul acestor noi reguli este să existe o clarificare în ceea ce înseamnă plata taxelor de către multinaționale, dar și să facă mai dificil procesul de evitare a taxelor și contribuțiilor cuvenite. Deputații europeni au cerut raportarea publică din partea companiilor în fiecare țară, în urma scandalurilor de la mijlocul lui 2010, scandaluri care au arătat că numeroase companii multinaționale își mută profiturile în țări în care au un număr mic de angajați și operațiuni, dar unde se bucură de tratament fiscal preferențial.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe companii multinaționale plătesc mai puține taxe în detrimentul statelor și fondurilor pe care acestea le alocă pentru investiții sau servicii sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...