Care sunt cele mai frecvente cauze de infertilitate până la 30 de ani. Explicațiile unui specialist

Din ce în ce mai multe cupluri au probleme de infertilitate. Medicul Andreas Vythoulkas a precizat care sunt cele mai frecvente cauze de infertilitate, chiar și în rândul celor cu vârste până în 30 de ani.

„Lucrurile sunt destul de clare. Când vorbim de infertilitate, foarte multe persoane cred că vorbim despre cauze feminine. Studiile arată foarte clar că atunci când avem un cuplu care nu poate obţine sarcina, 50% dintre probleme sunt la femei şi 50% de la bărbaţi”, a spus medicul Andreas Vythoulkas, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cele mai importante cauze de infertilitate la femei

„La femei, dacă vorbim până la 30 de ani, cele mai frecvente probleme sunt la nivelul trombelor. Acestea pot fi infundate sau prea înguste. Prin urmare, spermatozoidul nu poate ajunge la ovocit pentru fecundare.

Mare atenţie la infecţiile netratate, deoarece acestea duc la infertilitate. Este foarte important ca din momentul în care se începe viaţa sexuală, în fiecare an să se facă analizele de secreţie. Cele mai periculoase infecţii nu au simptome, precum Chlamydia.

Endometrioza prima cauză de infertilitate la femei

Din păcate, endometrioza a devenit prima cauză de infertilitate la femei. Sunt tot mai multe cazuri de endometrioză. Multe dintre femei nici nu ştiu că au această problemă, pentru că nu se gândesc până la 30 de ani să facă un copil.

Cele mai importante cauze de infertilitate la bărbaţi

La bărbaţi lucrurile sunt mai simple, adică avem o problemă la nivelul spermei. Aici, avem probleme legate de numărul de spermatozoizi, fie nu sunt mobili sau au forme anormale. La 90% din cazuri aşa s-au născut sau este vorba despre efectul vieţii de zi de zi. Stresul, fumatul, mâncarea fast food afectează calitatea spermei.

Când este indicat ca o femeie să facă analiza de rezervă ovariană

Dacă facem controlul anual în care să fie inclusă şi o ecografie transvaginală, un medic vede că există o problemă cu rezerva la ovare şi acesta îi va recomanda pacientei o astfel de procedură. Ca peste tot, prevenţia este cel mai bun tratament. Să nu uităm şi de ecografie mamară”, a mai spus medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...