Care sunt instituțiile de la Agricultură cu cei mai puțini salariați. Urmează reorganizarea

Ministrul Agriculturii a anunțat un amplu program de reorganizare care vizează zece instituții. La acest moment, instituțiile cu cei mai puțini salariați sunt Laboratorul Central pentru Controlul Calității și Igienei Vinului – 17 și Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău – 19.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat recent, că după reorganizare, vor dispărea 300 de funcții de conducere. De asemenea, salariații nu trebuie să se teamă că vor primi un salariu mai mic, ci dimpotrivă, acesta va crește pentru 1.700 de angajați.

 „Prin această reorganizare, se vor desființa 300 de funcții de conducere, iar economia la bugetul de stat la fi de aproape 10 milioane euro”, a declarat Florin Barbu.

„Eficientizăm instituțiile publice și în perioada următoare Ministerul Agriculturii lansează foarte multe proiecte, de ordinul milioanelor de euro. Normal că ne dorim ca fermierii români să nu mai fie plimbați de la o instituție la alta pentru accesarea acestor fonduri europene”, a mai spus Florin Barbu.

Pe lista instituțiile care se reorganizează se află Direcțiile pentru Agricultură județene și a municipiului București, Agenția Domeniilor Statului, precum și Autoritatea Națională Fitosanitară.

Lista instituțiilor cu cei mai puțini angajați din Ministerul Agriculturii

Potrivit informațiilor furnizate Puterea de către Ministerul Agriculturii, la finele lunii iulie, iată care era numărul salariaților la o parte din instituțiile coordonate de minister. Dintre acestea, unele sunt incluse în programul de reorganizare:

Oficiile de Studii Pedologice și Agrochimice – 297

Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor – 148

Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor – 49

Agenția Națională a Zonei Montane – 54

Laboratorul Central pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor – 30

Laboratorul Central pentru Controlul Calității și Igienei Vinului – 17

Autoritatea Națională Fitosanitară  – 375

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău – 19

De asemenea, Direcțiile pentru Agricultură județene și a municipiului București aveau 1094 salariați, iar Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – 3060 angajați.

Citeste si Lista instituțiilor care se desființează la MADR. Ce se va întâmpla cu salariile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole