Care sunt miniștrii corigenți la integritatea averilor

Până la 15 iunie 2022, fiecare ministru era obligat să-și depună declarația de vere și cea de interese aferente anului fiscal 2021, dar doi dintre membrii cabinetului Ciucă n-au catadicsit să facă acest lucru.

Rafila și Barna Tanczos, mai șmecheri decât Iohannis

Conform Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, ”Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”.

Dintre cei 21 de membrii ai cabinetului Ciucă doi miniștri n-au catadicsit să-și actualizeze declarația de avere și cea de interese. Este vorba de ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, și cel al Sănătății, Alexandru Rafila. Șeful statului Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și-au depus declarațiile de avere și de interese, dar cei doi miniștri nu s-au deranjat pentru așa ceva. De ce oare?

”Nedepunerea declarațiilor de avere și de interese se sancționează cu amendă de la 50 la 2.000 de lei”

În Legea nr. 176/2010 se stipulează clar la articolul 29 că ”Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum și nedeclararea, în declarația întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei”. Oare cine îi va amenda pe cei doi miniștrii corigenți la integritate ANI?

alexandru rafila
Alexandru Rafila

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole