Care sunt tendințele pe piața muncii? Topul locurilor de muncă

Una dintre cele mai populare platforme de recrutare a realizat un top al preferințelor românilor pentru aprilie. Peste 150.000 de candidați au fost activi în această lună în căutarea unor noi oportunități de muncă.

În aprilie, au fost cereri pentru foarte multe angajări. Candidații români și-au intensificat căutările pentru un nou job. Ei au înregistrat, în medie, între 5 și 7 aplicări fiecare, după cum arată datele BestJobs. Dintre cele aproape 600.000 de aplicări, peste 20% au primit răspuns direct în platformă. De reținut că angajatorii preferă tot mai des această opțiune pentru a stabili detaliile următoarelor etape.

Dintre persoanele care au aplicat pentru angajări 35% sunt între 25-34 de ani. Activi au fost și tinerii de 18-24 de ani, care au acoperit aproape 20% din totalul candidaților care și-au căutat job în luna aprilie.

Angajări în vânzări și pe poziții de management – cele mai căutate domenii!

Domeniile care au atras cele mai multe aplicări în luna aprilie au fost Vânzările, cu 100.000 de aplicări, Management-ul, cu 80.000 de aplicări și Financiar/ Contabilitate, cu 55.000.

În ultima lună a crescut foarte mult și interesul pentru angajări la Call Center. Această poziție a înregistrat peste 6.000 de aplicări fiind una de Agent Call Center pentru o companie din Vânzări. În plus, expresia „call center” se află în topul interogărilor realizate pe platforma BestJobs, alături de angajări pe post de „contabil”, „inginer” sau „șofer”.

Având în vedere faptul că agenților la call-center nu li se solicită experiență, deducem că sunt foarte multe persoane care nu au dobândit o calificare.

Observăm și că interesul pentru angajări remote rămâne constant. Pozițiile care precizează posibilitatea de a lucra de la distanță, chiar și parțial, atrag aproape 20% dintre aplicări. Mai mult, expresia «remote» rămâne în topul căutărilor, la mică distanță de căutările pentru «part time». Acest lucru înseamnă că o bună parte dintre candidați caută un job suplimentar, cu program flexibil și care să le permită să își desfășoare activitatea de oriunde, declară Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

În ultimele 30 de zile, cei mai activi candidați au fost în București/ Ilfov, cu 270.000 de aplicări, Timiș, cu 93.000 de aplicări și Cluj, cu 75.000 de aplicări.

Printre companiile care au atras cele mai multe CV-uri se numără LIDL Discount, Bosch Service Solutions și ING România. Aceste joburi publicate pe BestJobs au înregistat 3% din volumul total de aplicări.

Citește și: SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret serviciu de informații!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...