Care vaccin este cel mai eficient împotriva Covid-19?

Nu se știe cu exactitate ce tip de vaccin este mai eficient împotriva coronavirusului, deoarece nu au fost comparate direct în studii. Experții spun însă că vaccinurile sunt similare în ceea ce contează cel mai mult: prevenirea spitalizărilor și a deceselor.

Din fericire, toate aceste vaccinuri par să ne protejeze de formele severe”, a spus pentru AP dr. Monica Ghandi de la Universitatea din California, San Francisco, potrivit Mediafax.

Aceasta adaugă că și dovezile din lumea reală, pe măsură ce milioane de oameni primesc vaccinurile, arată că toate funcționează foarte bine.

Cu toate acestea, oamenii se întreabă dacă unul este mai bun decât altul, deoarece studiile efectuate înainte de lansarea vaccinurilor au constatat niveluri diferite de eficacitate.

Vaccinurile cu doze de la Pfizer și Moderna s-au dovedit a fi eficiente cu aproximativ 95% în prevenirea bolii.

Johnson&Johnson a avut o eficacitate de 66% împotriva bolii moderate până la severe într-un amplu studiu internațional. Doar în SUA, unde a existat o răspândire mai mică a mutațiilor, a avut o eficacitate de 72%.

Vaccinul AstraZeneca, administrat în două doze, a stârnit multe controverse. Acesta a fost suspendat de unele țări europene pe motivul apariției unor efecte adverse periculoase. Experții susțin însă că acest vaccin protejează împotriva celor mai grave forme ale bolii.

În întreaga lume, spitalizările scad în țările în care campania de vaccinare decurge într-un ritm alert. Totodată, vaccinurile aprobate au eficiențe diferite în funcție de locul și perioada în care au fost testate, dar toate își ating obiectivul principal: evitarea formelor grave și a deceselor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...