Experții Oxford suspendă testarea serului AstraZeneca pe copii și adolescenți

Cercetătorii Universității Oxford au anunțat că suspendă testarea pe copii și adolescenți a vaccinului anti-Covid produs de AstraZeneca.

Un studiu asupra efectorul serului la aceste categorii de vârstă era în desfășurare în Marea Britanie. Agenția Europeană a Medicamentului ar putea prezenta, miercuri, noile sale concluzii în privința vaccinului produs de AstraZeneca.

Marți, un înalt oficial al forului a declarat că apariția cazurilor de tromboză după imunizarea cu acest ser nu este o coincidență. În opinia lui Marco Cavaleri, există o legătură, dar cauza acesteia rămâne, pentru moment, necunoscută. Totuși, a adăugat el, beneficiile imunizării sunt mai mari decât riscurile. În așteptarea noilor recomandări, cercetătorii Universității britanice Oxford au suspendat testarea serului pe copii și adolescenți cu vârste între 6 și 17 ani, potrivit Agerpres.

Ce spune Valeriu Gheorghiță

La București, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că frecvența cazurilor de tromboză s-a dovedit foarte rară.

Efectele neîncrederii se văd, însă, în cifre. Aproape o treime dintre cei programați la vaccinarea cu serul de la AstraZeneca nu s-au mai prezentat. Au fost peste 200.000 de anulări.

Considerând “firească și legitimă” ezitarea manifestată de populație, Valeriu Gheorghiță crede că, probabil, multe dintre aceste persoane s-au înscris din nou în platformă, dar pentru imunizarea cu Pfizer sau Moderna. Medicul militar a atras atenția că omenirea se află într-o “cursă contracronometru” cu virusul SARS-CoV-2, capabil să sufere mutaţii care îi cresc contagiozitatea și agresivitatea.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole