Liber la concerte și spectacole în aer liber? Ministerul Culturii propune câteva variante

Publicat: 09 mart. 2021, 16:20, de Laura Macovei, în Cultură , ? cititori
Liber la concerte și spectacole în aer liber? Ministerul Culturii propune câteva variante

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, propune ca accesul spectatorilor la evenimentele medii şi mari în aer liber să poată fi realizat în baza unei adeverinţe de vaccinare împotriva COVID 19, a unui test negativ sau a unui document care atestă că participantul a trecut prin boală.

În acest moment suntem în discuţii cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu operatorii economici culturali cu privire la reluarea evenimentelor medii şi mari in aer liber. Noi avem câteva propuneri pe care le vom înainta. Avem în vedere, pentru accesul participanţilor la evenimente, prezentarea unei adeverinţe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală şi are deja anticorpii formaţi. Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare rapid”, a spus Gheorghiu la Digi24.

Ministrul Culturii a spus că este mai mult decât necesar să fie luate măsuri pentru a se putea desfășura aceste evenimente. De asemenea, ministrul a adaugat că se așteaptă reglementările Comisiei Europene referitoare la pașaportul verde digital.

Ministrul a adăugat faptul că instituţia pe care o conduce pledează pentru „lipsa unei limite de spectatori, în cazul în care toată lumea care a intrat acolo este ori vaccinată, ori testată, ori imunizată”.