Cargobotul care a blocat în Canalul Suez 130.000 de animale vii din România a fost repus pe linia de plutire

Cargobotul Ever Given a fost eliberat din malurile canalului Suez, la o săptămână după ce a eșuat. Zece nave cu cel puţin 130.000 de animale vii din România au fost blocate în drumul lor către ţări terţe din Orientul Mijlociu.

Giganticul cargobot este în stare aproape completă de plutire și se vor efectua inspecții preliminare înainte de a fi mutat, a declarat Reuters. Motoarele navei au fost pornite și se fac pregătiri pentru a muta Ever Given în zona Marilor Lacuri.

Cel puțin 369 de nave așteaptă să treacă prin Canal

În primele ore ale zilei de luni, au apărut informații că prova enormei nave a fost scoasă din mal.

Potrivit șefului autorității Canalului de Suez, remorcherele de la fața locului vor mai lucra circa o oră pentru ca nava să circule prin canal.

Zece nave cu cel puţin 130.000 de animale vii din România sunt blocate în Canalul Suez, a anunțat directorul Animals International, Gabriel Păun. 130.000 de animale vii, oi și berbeci, sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către ţări terţe din Orientul Mijlociu.

Se estimează că aproximativ 200 de nave sunt incapabile să treacă din cauza eșuării nave Ever Givern. ONG-ul Animals International, citat de The Guardian, spunea vineri că cel puțin 20 de nave care transportă animale sunt blocate.

„Cea mai mare teamă a mea este că animalele rămân fără hrană și apă și rămân blocate pe nave deoarece nu pot fi descărcate în altă parte din motive de acte”, a spus Gerit Weidinger, coordonator UE a Animals International.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole