Carmen Dan cere amânarea audierilor la Poliție UPDATE

Publicat: 06 mart. 2024, 09:01, de Andrei Ceausescu, în ESENȚIAL , ? cititori
Carmen Dan cere amânarea audierilor la Poliție UPDATE

Fostul om de încredere al lui Liviu Dragnea, Carmen Dan, ar fi trebuit să vină azi la Poliție pentru a fi adudiat în calitate de martor.

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a cerut amânarea audierilor miercuri la poliție în dosarul penal privind eliberarea de certificate medicale pentru obținerea permisului de conducere de către o clinică medicală privată. Carmen Dan are calitate de martor în acest dosar.

Conform unor surse, Carmen Dan trebuie să se prezinte la o dată ulterioară și să prezinte un motiv pentru care a absentat la prima convocare, a mai anunțat sursa citată.

Este vorba despre un dosar deschis după ce anchetatorii au descoperit că între 2019-2024, administratorii clinicii private împreună cu mai mulți „medici” au falsificat peste 300.000 de fișe medicale necesare obținerii sau schimbării permisului de conducere.

Carmen Dan ar fi printre persoanele care ar fi beneficiat de fișe medicale emise de angajați ai unei clinici medicale care nu aveau autorizația necesară pentru acest lucru. Potrivit surselor judiciare citate de Digi24, fostul ministru ar fi solicitat o fișă medicală pentru a-și reînnoi permisul de conducere anul trecut și ar fi primit o fișă care nu a fost completată de către medici.

Audierea fostului ministru are loc în cadrul unui dosar penal care investighează eliberarea de fișe medicale false de către o clinică medicală privată din București. Conform anchetei, clinică ar fi emis peste 300.000 de fișe medicale false între anii 2019 și 2023, completate de către angajați care nu aveau calificarea de medici și nu aveau dreptul de a emite astfel de documente.

În dosar sunt investigate patru persoane care ar fi exercitat atribuții medicale fără autorizație, două dintre ele fiind secretare în cadrul clinicii, care, potrivit informațiilor, ar fi purtat halatul de medic pentru a da impresia că au autorizația necesară pentru aceste activități.