Carnea de porc va deveni o raritate la raft, în 4-5 luni, avertizează nemții

Industria germană a cărnii trage un serios semnal de alarmă: carnea de porc nu doar că va fi mai scumpă, ci ar urma să și dispară de pe rafturile magazinelor în următoarele luni, din cauza reducerii efectivelor de animale.

Avertismentul se adresează, în primul rând, consumatorilor din Germania, unul din principalii furnizori de carne de porc la nivel european, țară care a devenit între timp și cel mai mare importator, însă el este valabil și pentru alte state
Concret, specialiștii nemți susțin că urmează o lipsă iminentă de aprovizionare, în special pentru carnea de porc.

„În patru, cinci, șase luni, va exista un deficit pe rafturi”, a declarat Hubert Kelliger, șef de vânzări la abatorul Westfleisch, care este în același timp și membru al consiliului de administrație al asociației industriei cărnii.

Avertizarea vine în contextul în care mulți fermieri reduc numărul porcilor de îngrășare, în timp ce alții au renunțat deja cu totul la creșterea animalelor.

„Acest lucru înseamnă în mod inevitabil că vor exista mai puține produse în lunile următoare”, a precizat Hubert Kellinger.

Consumatori trebuie să fie conștienți nu doar că rafturile vor fi uneori goale, ci și că prețurile vor fi mai mari.

„Rămâne de văzut dacă aceasta reprezintă o creștere de 20, 30 sau 40%, dar prețul cărnii va crește din nou semnificativ”, susține Kellinger, potrivit Stiripesurse.

Kellinger afirmă că aproape 90% dintre nemți preferă în continuare să mănânce carne, în timp ce guvernul federal ar dori să elimine creșterea animalelor și să înlocuiască dieta rezidenților germani cu legume și fulgi de ovăz.

„Germania se află în prezent în punctul în care este deja previzibil momentul în care țara nu se va mai putea aproviziona, deoarece este deja cel mai mare importator de carne din Europa”, a adăugat Kellinger.

Citeste si Prețul la carnea de porc a explodat la porcii din gospodării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole