Prețul la carnea de porc a explodat la porcii din gospodării

Cu o lună înainte de Crăciun, prețul la carnea de porc a explodat, practic, pornind de la 12-13 lei/kg și ajungând chiar și la 20 lei/kg în viu la porcii crescuți în gospodăriile populației, în timp ce la poarta fermei carnea costă aproximativ 8 lei/kg.

În același timp, carnea în carcasă se vinde cu 25 lei/kg, potrivit ofertelor postate de producători pe site-urile de anunțuri.

Citeste si Se caută porcul la jumătate în online, dar și în magazine. Cât a ajuns să coste carcasa sfertuită

 Spre comparație anul trecut, în perioada aceasta porcul în viu avea un preț cuprins între 10 și 17 lei/kg.

De frica pestei porcine africane, tot mai mulți crescători au început să taie porcii în această perioadă și nu mai așteaptă până la Ignat, când în mod normal se sacrificau porcii.

Cât costă carnea de porc în magazine

La Kaufland, spata de porc costă 13,99 lei/kg, cârnăciorii de la Comtim – 7,99 lei/350 kg, cotletul de porc fără os – 19,99 lei/kg, capul de piept de porc – 17,88 lei/kg, ceafa de porc – 20,99 lei/kg, cotletul de porc cu os feliat – 14,99 lei/kg, cotletul de purcel- 41,99 lei/kg.

La Auchan, coteletul de porc fără os se vinde cu – 29,9 lei/kg, ceafa de porc fără os cu 20,9 lei/kg, pulpa de porc fără os – 24,9 lei/kg, carnea porc lucru – 21,9 lei/kg, pulpă porc fără os- 24,9 lei/kg, mușchiulețul de porc- 34,5lei/kg, pulpa de porc fără os – 24,95 lei/kg, pieptul de porc cu os feliat – 18,117 lei/kg.

Oferta provine în principal din import, care acoperă peste 80% din consumul intern, potrivit datelor din piață, după ce pesta porcina africană a decimat efcetivele de porci din România.

Citește și Cât costă o analiză pentru trichineloză la carnea de porc. Ce amendă riscați dacă nu respectați legea

 

 

3 COMENTARII

  1. ROMANII TREBUIE SA MANANCE GUNOAIE DE IMPORT CU ASPECT DE CARNE DE PORC , FIINDCA LA CEA ROMANEASCA IAU PLANIFICAT PESTA AFRICANA .TOT CE ESTE PRODUS ROMANESC NU ESTE BUN SI TRBUIE DISTRUS LA ORDINUL TALHARILOR DE LA UE. ASA A FOST SI PE TIMPUL LUI ALI- BABA ZIS BASESCU CAND A FOST PLANTATA AN ROMANIA GRIPA AVIARA, IAR LA MINISTERUL AGRICULTURII ERA TRADATORUL DE GHE. FLUTUR CARE A BLOCAT EXPORTUL DE CARNE DE PASARE ROMANESC SI A MARIT IMPORTUL DE CARNE DE PASRE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...