Se caută porcul la jumătate în online, dar și în magazine. Cât a ajuns să coste carcasa sfertuită

Anul acesta este mult mai sărac pentru români, care nu-și mai permit să cumpere un porc întreg de sărbători, cum se întâmpla în alți ani, ci mai degrabă se orientează către o jumătate de porc, o pulpă, chiar și o carcasă sfertuită, că tot este la modă cuvântul, fiecare după venituri.

Pe site-urile de vânzări se găsesc tot mai multe anunțuri pentru amatori. Porcul la jumătate se vinde la prețuri care pornesc de la 14-15 lei/kg în viu și ajung chiar și la 20 lei/kg sau cel puțin atât cer vânzătorii.

Dacă cumpărați, carne de la gospodăriile populației, trebuie, însă, să solicitați examenul trichineloscopic pentru a preveni un eventual risc de îmbolnăvire.

Oferta retailerilor

Porcul la jumătate este prezent și în oferta retailerilor. La Lidl, de exemplu, este ambalat în 2 cutii separate care conțin un sfert anterior și un sfert posterior.

“La ridicarea rezervării din magazin, ți se vor înmâna de către angajatul responsabil, 2 cutii marcate distinct, numerotate cu „1” și „2”. Prețul de vânzare final pentru jumătatea de porc va fi determinat și achitat la momentul achiziției în magazine”, se arată în anunțul comerciantului.

În mare, jumătatea de porc înseamnă o greutate de 40-50 de kg, iar prețul este în jur de 15 lei pe kilogram.

Dacă aveți ceva noroc poate prindeți și o semicarcasă de porc sfertuită de la Comtim la eMAG, așa cum a fost de BlackFriday 2022, când prețul de vânzare era de 13,5 lei/kg.

În schimb, la Unicarm, carcasa de porc cu slănină și picioare fără cap se vindea în weekend la un preț de 16,49 lei/kg, la fel și pulpa de porc pentru saramură.

Citește și Prețul la carnea de porc a explodat la porcii din gospodării

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...