„Carnea poate avea bucăți de la cal sau măgar…”. Profesorul Mencinicopschi, despre Noua Ordine Alimentară

Profesorul Mencinicopschi dezvăluie în cartea sa „Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?”, modul în care unele alimente pot fi modificate. Astfel aflăm că, deși noi depunem eforturi pentru un stil de viaţă sănătos, acestea pot fi în zadar…

Cauza? Producătorii care „alterează” alimentele. Iar așa preparatele pe care le considerăm sănătoase se pot transforma într-un real pericol din cauza aditivilor.

Profesorul Mencinicopschi ne îndrumă să evităm următoarele alimente: orezul alb cu carne, cartofii prăjiţi, prăjiturile şi hamburgerii. Profesorul demască în cartea sa „Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm?”, modul în care anumite alimente pot fi modificate. Astfel, laptele se modifică prin adaosul de apă, prin extragerea grăsimilor si prin combinarea diferitelor tipuri de lapte. Unii furnizori obişnuiesc să ascundă defectele sau să prevină alterarea cu ajutorul conservanţilor sau al substanţelor de neutralizare.

Potrivit prof. Mencinicopschi, în smântână se adaugă: făină, gelatină, lapte bătut, albuş de ou, cretă sau chiar gips. „Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe bază de grăsimi hidrogenate, nocive pentru sănătate, obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de pește dezodorizată. Untul mai poate fi falsificat cu untură de porc sau seu de vită”, a afirmat directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Miere cu clei de oase

Brânzeturile sunt prelucrate prin substituirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală, precum: praf din albuş de ou, plasmă sanguină, proteine vegetale din mazăre, cereale sau soia. În miere poţi depista îndulcitori, fie naturali, fie artificiali. Mierea se îngroaşă cu ajutorul amidonului, gelatinei sau chiar cu clei de oase.

În cadrul alimentelor modificate intră şi carnea. Carnea poate să fie dezosată mecanic, adică tot ceea ce rămâne pe oase după dezosarea manuală este recâştigat prin procedee mecanice. Potrivit spuselor profesorului Mencinicopschi acest tip de carne are o valoare biologică şi microbiologică scăzută.

Ba mai mult, carnea de la un animal este amestecată cu cea de la un alt animal!

Potrivit sursei menționate, atunci când achiziţionăm carne de proc, trebuie să ne gândim că aceasta poate să aibă în componenţa sa bucăţi provenite de la cal sau măgar. Cârnaţii, salamul, mezelurile şi carnea tocată sunt modificate prin adăugarea de şorici, aditivi, soia, tendoane, etc.

Discuția rămâne deschisă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...