Cartonaș cu Diego Maradona, vândut la preț de vilă în București. Licitația cu obiecte sportive a depășit 38 milioane dolari

Publicat: 09 apr. 2021, 07:28, de Cezar Amariei, în SPORT , ? cititori
Cartonaș cu Diego Maradona, vândut la preț de vilă în București. Licitația cu obiecte sportive a depășit 38 milioane dolari

Un cartonaș reprezentându-l pe tânărul Diego Maradona a devenit de miercuri cel mai scump din lume (în domeniul fotbalistic), după ce a fost adjudecat pentru mai bine de jumătate de milion de dolari. Unul cu Cristiano Ronaldo s-a vândut pentru „doar” un sfert de milion.

Goldin Auctions, cea mai importantă casă de licitații de cartonașe sportive din lume, anunță că s-au stabilit noi recorduri în domeniu, în urma evenimentului de miercuri.

Astfel, cartonașul din 1979 ce-l înfățișează pe tânărul Diego Armando Maradona a devenit cel mai scump din lume la categoria fotbaliști: a pornit de la un preț de start de 25.000 de dolari și a fost adjudecat pentru 556.000 dolari. În aceeași licitație a fost și un cartonaș cu Cristiano Ronaldo, cumpărat cu 236.000 dolari.

Cel mai scump cartonaș vândut miercuri nu a purtat însă imaginea unui fotbalist ci pe cea a baschetbalistului Luka Doncic: 627.000 dolari. E drept că, în acest caz, purta și semnătura sportivului.  

Licitația a atins un total de 38.2 milioane dolari, sub nivelul altui eveniment organizat de aceeași casă pe 7 martie, când s-au adjudecat cartonașe de 45.2 milioane dolari.