Casă de vis la preț de vis. Unde și cum poți cumpăra o locuință cu doar 50 de lei

Publicat: 05 iun. 2024, 06:34, de Cristina Cohuț, în LIFESTYLE , ? cititori
Casă de vis la preț de vis. Unde și cum poți cumpăra o locuință cu doar 50 de lei

În ultima perioadă, satele mici din Italia au adoptat o strategie neobișnuită pentru a atrage noi locuitori: vânzarea caselor la prețuri simbolice. Una dintre cele mai remarcabile inițiative a avut loc în Sambuca di Sicilia, unde casele au fost disponibile la doar 1 euro. Această oportunitate a atras atenția lui Meredith Tabbone, o americancă din Chicago, care și-a cumpărat astfel o casă de vacanță în pitorescul sat sicilian. Experiența ei dezvăluie atât provocările, cât și frumusețea unei astfel de investiții.

Casă vândută cu 50 de lei

Autoritățile italiene au inițiat un program menit să revitalizeze anumite zone ale țării, oferind străinilor posibilitatea de a cumpăra case la prețuri simbolice. Printre cei atrași de această oportunitate se numără și Meredith Tabbone, care a participat la licitația unei case cu preț de pornire de 1 euro în Sambuca di Sicilia. Clădirea, construită în secolul al XVII-lea, era într-o stare avansată de degradare, lipsită de utilități precum curent electric și apă curentă, având acoperișul din azbest. În cele din urmă, Meredith a plătit 4.400 de lire sterline pentru această proprietate.

Meredith Tabbone, consilier financiar din Chicago, și-a dorit să transforme casa achiziționată într-o adevărată bijuterie. După cinci ani de renovări și o investiție totală de 384.000 de lire sterline, casa a devenit o locuință de vis, dotată cu patru dormitoare, cinci băi, centru spa, bucătărie în aer liber, cramă și sală de petreceri.

„Casa era într-o stare foarte proastă – dar, avea atât de mult farmec. Avea detalii arhitecturale atât de interesante – puteai vedea cu adevărat istoria trecând prin pereți”, a povestit Meredith.

În august 2020, Meredith a cumpărat și casa vecină printr-o licitație asemănătoare. Pentru încă 28.000 de lire sterline, ea a achiziționat două case de oaspeți în același sat, care necesitau doar mici reparații. De asemenea, a investit 58.000 de lire sterline într-o clădire dezafectată, pe care intenționează să o transforme într-o galerie de artă și un apartament pentru artiști.

Transformarea caselor abandonate în locuințe moderne nu numai că revitalizează comunitățile rurale italiene, ci și stimulează economia locală. Proiectele lui Meredith au implicat muncitori locali, contribuind astfel la creșterea economică a regiunii. În plus, inițiativa de a crea o galerie de artă și spații pentru artiști poate atrage turiști și investiții suplimentare în Sambuca di Sicilia.

După finalizarea renovărilor, Meredith intenționează să își petreacă patru luni pe an în Italia, bucurându-se de noua ei locuință de vacanță. Experiența sa subliniază atât farmecul, cât și potențialul acestor oferte imobiliare unice, demonstrând că, deși implică efort și investiții considerabile, rezultatele pot fi spectaculoase.

Achiziționarea unei case la prețul simbolic de 1 euro în Italia nu este doar un truc de marketing, ci o oportunitate autentică pentru cei dispuși să investească în renovări. Meredith Tabbone reprezintă un exemplu de succes ce evidențiază faptul că pasiunea și investițiile pot transforma o clădire abandonată într-o bijuterie arhitecturală. Această inițiativă nu numai că revitalizează comunitățile locale, ci oferă și cumpărătorilor posibilitatea de a deține o casă de vacanță în una dintre cele mai pitorești regiuni ale Italiei.