Casa Unirea face angajări. Ce poziții sunt puse la bătaie

Ministerul Agriculturii caută candidați pentru patru poziţii de membru în Consiliul de Administraţie al Societatii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA” SA.

Depunerea dosarelor se poate face până pe data de 2 octombrie, urmând ca cei selecționați pe lista scurtă să fie apoi chemați la interviu.

Ministerul Agriculturii este asistat de expertul independent Fox Management Consultants SRL.

La acest moment, conducerea societății, proiectul de suflet al fostului ministru al Agriculturii Petre Daea, este asigurată de un consiliu de administrație care include cinci membri, fiind vacant un post.

Directorul general al societății este Mariana  Cotoi, iar cei patru membri în CA sunt Gheorghe Meteleauca – mandat definitiv până în 2027, Emilia Pascu- provizoriu, mandat până la 2 ianuarie 2024, Silviu Viorel Andrei- provizoriu, mandat  până la 2 ianuarie 2024, Laurențiu Adrian Feodorov – președinte CA, provizoriu cu mandat până la 2 ianuarie 2024. De asemenea, există un post vacant.

Condiţii generale de participare:

 • studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
 • cunoaşterea limbii române (scris şi vorbit) şi cetăţenia română sau cetăţenia altor state membre ale Uniunii Europene cu condiţia să aibă domiciliul în România;
 • capacitate deplină de exerciţiu;
 • stare de sănătate corespunzătoare funcţiei pentru care candidează, atestată pe bază de documente medicale;
 • să nu fie destituit/ă dintr-o funcţie publică sau să nu-i fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 3 ani;
 • nu au înscrieri în cazierul judiciar;
 • nu au înscrieri în cazierul fiscal.

Criterii de selectie

Competenţe:

 • Competenţe specifice sectorului;
 • Competenţe profesionale de importanţă strategică/tehnică;
 • Competenţe de guvernanţă corporativă;
 • Competenţe sociale şi personale;
 • Experienţă pe plan naţional şi internaţional.

Trăsături:

 • Integritate, reputaţie şi comportament etic;
 • Independenţă;
 • Expunere politică;
 • Dinamism, determinare;
 • Alinierea cu scrisoarea de aşteptări a acţionarilor.

 Dosarul de candidatură trebuie depus până la data de 02 octombrie, ora 12.00 la registratura MADR., B-dul Carol I nr. 2-4, Sector 3, Bucuresti în dosar plic închis și sigilat, unde va primi un număr de înregistrare și data certă a depunerii.  

Candidaţii declaraţi admişi la etapa de selecţie a dosarelor şi care se regăsesc pe lista scurtă, vor fi evaluaţi în cadrul interviului, ora şi locul desfăşurării acestuia urmând a le fi comunicate personal prin intermediul postei electronice si telefonic, se arată în anunțul postat pe pagina Casei de Comerț Agroalimentar Unirea.

Proiectul lui Petre Daea

Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea SA este o societate naţională înfiinţată în 2018, în mandatul ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producţia agricolă naţională.

După câțiva ani de pierderi și o perioadă în care a fost mai mult în conservare în mandatul lui Adrioan Oros, Casa Unirea a fost readusă în centrul atenției odată cu revenirea lui Petre Daea la conducerea ministerului, fiind anunțate mai multe proiecte, care au și readus-o pe linia de plutire.

În 2022, Casa Unirea a obținut un profit brut de 2,133 milioane de lei, iar pentru 2023, potrivit Ordinului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), acesta este estimat la 717.000 lei.

Printre proiectele avute în vedere de societate se numără crearea mai multor centre de colectare de legume – fructe, unități de procesare sau un abator. În același timp, societatea colaborează cu mai multe lanțuri de retail, cărora le furnizează fructe și legume de la producătorii locali, după cum susține conducerea companiei.

1 COMENTARIU

 1. PNL-USR vor desființarea acestei Case de Comerț care promovează produse românești și unde nu li se da comision , ei susținând Casa de Comerț Turco-Olandeza , unde din importurile susținute de cele 2state cu subvenții și credite avantajoase , comisioanele sunt plătite prin paradisurile fiscale liberosilor . Cum sa desființezi Unirea mai amărâților ! Este obligatoriu că după alegerile de la anul sa dispăreți complect , după modelul PNTcd , din Parlamentul României .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole