Casele de pariuri o dau favorită în locul lui Boris Johnson: Cine este Penny Mordaunt

Boris Johnson a fost de acord să demisioneze din funcția de prim-ministru după 48 de ore dificile, ceea ce a declanșat peste 50 de demisii din guvernul lui Johnson, după cum bine se știe deja.

Primele pagini ale ziarelor britanice de miercuri au descris domnia lui Johnson ca fiind „pe marginea prăpastiei” și „atârnând de un fir de ață”. De atunci, casele de pariuri online au făcut un top al favoriților care s-ar putea să-i ocupe locul.

Cotele s-au schimbat drastic pe măsură ce au fost anunțate mai multe demisii. Actuala favorită la preluarea șefiei conservatoare este Penny Mordaunt, cu o cotă de 9/2, potrivit Ladbrokes.

A înotat pentru a strânge fonduri

Mourdant este în prezent ministru de stat pentru Comerț. Mordaunt este văzută în partid ca având puternice acreditări pro-Brexit, carismă și bune calități de lider.

Penny Mordaunt este cunoscută și pentru participarea sa la emisiunea televizată „Splash”, unde a îmbrăcat un costum de baie (foto) si a înotat pentru a strânge fonduri de caritate destinate districtului său. În vârstă de 46 de ani, Mordaunt este fiica unui rezervist al Marinei Regale, şi a fost prima femeie care a ocupat postul de ministru al forţelor armate, fiind promovată ulterior ministru al Apărării naţionale.

Locurile doi și trei la favoriți

Al doilea favorit pentru a prelua funcția supremă este Sunak, cu o cotă de 13/2. Rishi Sunak rămâne co-favorit pentru a-i succeda lui Johnson la conducerea conservatorilor. Mordaunt este văzută în partid ca având puternice acreditări pro-Brexit, carismă și bune calități de lider.

Pe locul trei urmează Ben Wallace, fostul ministru al Apărării, cu cote de 7/1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...