Cât a ajuns să coste o ciorbă la restaurantele de pe litoralul românesc

Publicat: 31 iul. 2023, 09:45, de Vlad Stefan Orjan, în Exclusive , ? cititori
Cât a ajuns să coste o ciorbă la restaurantele de pe litoralul românesc

La mare, ciorba e la mare căutare! Spre sfârșitul lunii iulie, cozi uriașe s-au înșiruit în stațiunile de pe malul Mării Negre. Dacă prețurile cazărilor au reușit să se mențină, turiștii au avut parte de surprize nu tocmai plăcute în momentul în care au vrut să mănânce o ciorbă de burtă.

Atât hotelierii, cât și proprietarii de restaurante și localuri s-au pregătit cu mare atenție pentru a face față valului uriaș de turiști.

Sursă foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

În ceea ce privește tarifele la cazare, acestea nu au înregistrat creșteri, însă în restaurante situația este cu totul diferită, prețurile fiind destul de ridicate în comparație cu cele de anul trecut. De exemplu, într-un local de tipul „împinge tava” din Eforie Nord, o ciorbă costă în jur de 20 de lei, în timp ce la restaurant, prețul pentru același preparat ajunge chiar și la 40 de lei.

Într-unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Agigea, clienții trebuie să plătească în jur de o sută de lei pentru un platou combinat cu fructe de mare pentru două persoane. Varianta mai mare, pentru cinci persoane, poate ajunge până la 200 de lei, conform playtech.ro.