Cât a plătit un turist pentru două șezlonguri în Neptun: Asta pentru cei care se plâng că sunt scumpe șezlongurile în Grecia

Publicat: 07 iul. 2024, 18:14, de Vlad Stefan Orjan, în Turism , ? cititori
Cât a plătit un turist pentru două șezlonguri în Neptun: Asta pentru cei care se plâng că sunt scumpe șezlongurile în Grecia

Prețurile mari de pe litoralul românesc continuă să fie un subiect fierbinte pentru turiștii români. Într-o postare pe un grup de Facebook, un turist român a împărtășit experiența sa costisitoare din Neptun, unde a plătit 120 de lei pentru închirierea a două șezlonguri pentru o zi.

În postarea sa, bărbatul a subliniat ironia situației, menționând că mulți români se plâng de prețurile șezlongurilor din Grecia, dar cele de pe litoralul românesc sunt și mai mari. „Nu este poza din Grecia, este din România…asta pentru cei care se plâng ca sunt scumpe șezlongurile în Grecia. Scuze pentru off topic”, a scris turistul.

Experiențe contrastante pe litoralul grec

Pe de altă parte, românii care aleg să-și petreacă vacanța în Grecia raportează prețuri semnificativ mai mici pentru servicii similare. O româncă aflată în vacanță în Katrosykia a povestit că a plătit doar 7 euro pentru două cafele, două sticle de apă și două șezlonguri. „3,5 euro o cafea, cu tot cu apă. Șezlongul nu îl plătim, doar consumația,” a scris turista pe grupul de Facebook Forum Grecia.

Reacții ale internauților

Postările au stârnit numeroase reacții din partea utilizatorilor de pe Facebook. Mulți dintre ei au comparat prețurile de pe litoralul românesc cu cele din Grecia, evidențiind diferențele semnificative. „La noi dai 10 euro pe șezlong și atât,” a scris un utilizator, în timp ce altul a adăugat: „Asta îmi place și mie la greci! Super!”

Totuși, au fost și comentarii care au subliniat variațiile de prețuri din diferite zone ale Greciei. „Nu e peste tot așa ieftin. În Preveza sunt cele mai mici prețuri din toată Grecia,” a explicat un utilizator, în timp ce altul a menționat: „În Mikonos plătești 40 de euro pentru un șezlong.”

Costuri rezonabile pentru mese în Grecia

De asemenea, un alt internaut a detaliat costurile unui prânz pentru trei adulți în Thassos, Limenas, care s-a ridicat la 20.9 euro. „Gyros de porc la farfurie 8 euro, salată grecească 6 euro, un suc 2 euro, o apă 0.5 euro, 3 pita, o bere 2 euro și un sos 0.6 euro. Și da, ne-am săturat,” a scris acesta, evidențiind astfel prețurile rezonabile și porțiile generoase din Grecia.

Diferențele de preț între litoralul românesc și cel grecesc continuă să fie un subiect de discuție pentru mulți turiști, care își reconsideră destinațiile de vacanță în funcție de buget și preferințe.