Șoc la Mamaia: Închirierea unui șezlong costă cât prețul unuia nou!

Publicat: 24 iun. 2024, 11:09, de Vlad Stefan Orjan, în Turism , ? cititori
Exclusiv
Șoc la Mamaia: Închirierea unui șezlong costă cât prețul unuia nou!

Turiștii care au ales să petreacă vacanța pe litoralul românesc sunt uimiți de costurile astronomice ale închirierii unui simplu șezlong pe plajele din Mamaia. O investigație rapidă a dezvăluit că prețurile pentru acestea pot rivaliza cu cele pentru un șezlong nou!

Închirierea unui șezlong la Mamaia costă acum cât prețul unuia nou! După o scurtă vizită în stațiunea turistică Mamaia, am decis să verific rapid prețurile online pentru un șezlong nou. Am fost uluit să constat că acestea variază între 150 și 220 de lei. Este practic un paradox că sumele plătite pentru închirierea unui șezlong pentru câteva ore pot egala sau chiar depăși costul unui șezlong nou. Această situație ridică semne serioase cu privire la practicile economice ale operatorilor din zonă, care par să profite de pe urma cererii ridicate și să nu ofere nici măcar bon fiscal, într-o evidentă speculă pe seama turiștilor care vizitează stațiunea.

În timp ce în alte țări europene, cum ar fi Grecia și Italia, turiștii beneficiază de șezlonguri gratuite cu condiția să consume la barul de pe plajă, în România situația este diametral opusă. În Mamaia, prețurile pentru un șezlong variază între 80  și 200 de lei pe zi, în funcție de zona stațiunii și de confortul oferit. Mai mult, administratorii plajelor aplică și politici dure, cum ar fi relocarea șezlongului dacă acesta este lăsat liber pentru o perioadă de timp, precum 30 de minute.

Comparativ cu insula Thasos din Grecia, unde tarifele pentru șezlonguri încep de la doar 3 euro (aproximativ 15 lei), diferența este uluitoare. În Mykonos, cunoscuta „Mamaia a Greciei”, costurile pot ajunge până la 100 de euro pentru un șezlong de lux.

Reacțiile turiștilor români nu au întârziat să apară, majoritatea fiind de părere că prețurile practicate sunt exagerate și nu reflectă nivelul real al serviciilor oferite. Consecințele acestei politici economice sunt resimțite în buzunarele vacanțierilor, care se așteptau să găsească opțiuni mai accesibile pe litoralul românesc.

Cu toate acestea, în ciuda costurilor ridicate, atracția pentru plajele românești rămâne puternică, iar turiștii continuă să caute alternative pentru a-și bugeta corespunzător vacanțele estivale.