Cât costă primele roșii românești la producător, în acest an

Publicat: 15 mart. 2023, 13:48, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
Cât costă primele roșii românești la producător, în acest an

Așa cum ne-a obișnuit de câțiva ani, familia Ianțoc, care deține o seră de legume în localitatea Nicolae Bălcescu din județul Constanța, aduce pe piață primele roșii românești în luna martie. În acest an, tomatele costă ceva mai mult: o caserolă de 500 de grame pleacă de la producător la un preț de 14 lei.

”N-avem ce face, anul acesta a trebuit să ridicăm un pic prețurile, dar nu că ne dorim noi sau că ieșim cu ceva mai mult pe profit, ci pur și simplu ca să putem să acoperim cheltuielile care sunt. Noi ne axăm doar pe caserole, nu mai vindem la vrac. Prețul de pornire la roșiile cherry prunișoară de 250 de grame va fi undeva la 9,5 lei, roșiile cherry ciorchine va fi undeva la 11,50 lei, mai avem roșii mari, ciorchine la 500 de grame, 14 lei și prunișoare la 500 de grame, 10 lei. Vă dați seama că acesta este prețul meu, probabil va fi și un adaos din partea lor”, a declarat  Eveline Ianțoc pentru Agrointel.

Anul trecut, compania ieșea pe piață tot în martie, iar prețurile erau ceva mai mici. Astfel, o caserolă de 250 grame costa 6,5 lei, iar cea de 500 de grame – 12,5 lei.

Familia Ianțoc deține firma Serra–Ivas SRL, care are în portofoliu o seră hidroponică de 8.000 de metri pătrați.

Compania are contracte cu rețelele Cora și Mega Image, urmând să intre și in alte două lanțuri de retail în acest an.

Citeste si Cât de mult se reduce sprijinul cuplat la legumele cultivate în spații protejate în PNS

Eveline Iantoc. Sursa foto: Serra Ivas