Cât costă roșiile românești la final de sezon (foto)

Chiar dacă ne apropiem de finele lunii noiembrie, roșiile românești mai pot fi găsite pe piață, datorită vremii mai calde din ultimele săptămâni, când temperaturile au fost mult mai mari, față de cele normale pentru această perioadă.

Prețurile pornesc undeva de la 5 lei/kg, marfa de calitatea cea mai slabă pentru gătit, la aprozarele de cartier din București aprovizionate de producătorii din bazinele legumicole din jurul Capitalei și ajung chiar și până la 18 lei/kg la roșiile de calitate superioară.

Marfa românească mai poate fi găsită și în supermarketuri sau magazinele online, unde prețul este în jur de 12 lei/kg și până la 25 lei/kg la roșiile cherry.

”Avem câteva sere în România și poate ele să mai mai producă în perioada aceasta. Roșii se mai pot găsi însă și în solar, pentru că am avut o toamnă atipică. În județul Olt, de exemplu, doar acum câteva zile a căzut bruma. Producătorii s-au adaptat la piață, merg pe produse de nișă cum sunt roșiile cherry, ele sunt căutate, mai gustoase și au un preț mai bun”, a declarat Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt. pentru Puterea.

Citește și Primele roșii românești, în supermarketuri. Cu cât este mai mare prețul față de anul trecut

El spune că prețurile la producători la acest moment sunt între 6-8 lei/kg, în timp ce în piețele de angros din localitățile consacrate pentru producția de legume variază între 8 și 12 lei/kg.

Ofertă mare la acest moment este la ridichi, spanac verde si ceapă, care se recoltează mai devreme cu vreo trei săptămâni față de cum era preconizat, tot datorită temperaturilor favorabile din ultima perioadă.

Citește și E jale la Lungulețu, oamenii nu mai vor să culeagă varza (Foto)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...