Cât costă să mergi o zi la plajă în Grecia în 2024: Prețurile pentru un șezlong cu umbrelă pe insula ta favorită

Publicat: 07 iul. 2024, 21:52, de Vlad Stefan Orjan, în Turism , ? cititori
Cât costă să mergi o zi la plajă în Grecia în 2024: Prețurile pentru un șezlong cu umbrelă pe insula ta favorită

Plajele din Grecia rămân o destinație populară pentru turiști datorită peisajelor pitorești și serviciilor de calitate. Prețurile pentru închirierea unui șezlong cu umbrelă variază semnificativ în funcție de locație și facilități. Pe insule precum Mykonos și Santorini, tarifele pot ajunge la 30-40 de euro pe zi, în timp ce pe insule mai puțin aglomerate, prețurile pot fi considerabil mai mici, în jur de 10-15 euro pe zi. Aceste costuri includ adesea și consumabile precum băuturi răcoritoare sau gustări.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Grecia a devenit una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță pentru români. Acest fenomen a avut un impact direct asupra litoralului românesc, care se confruntă cu o scădere semnificativă a numărului de turiști. Prețurile atractive pentru șezlonguri și umbrele de soare în Grecia, care concurează direct cu cele din România, reprezintă un motiv important pentru această schimbare.

Grecia, destinația ideală pentru vacanțele românilor

Vacanțele sunt un moment așteptat de toți, iar românii își doresc să meargă în locuri exotice, dar accesibile financiar. Grecia îndeplinește aceste cerințe, oferind peisaje de vis și prețuri competitive. Cei care au vizitat deja destinații populare precum Atena, Thassos, Santorini sau Mykonos se declară încântați și revin an de an.

Comunitatea românilor îndrăgostiți de Grecia

Mulți turiști români care vizitează Grecia se îndrăgostesc iremediabil de această țară. Există chiar și un grup activ pe rețelele de socializare unde românii împărtășesc experiențe și sfaturi de călătorie. În Thassos, de exemplu, turiștii pot beneficia de șezlonguri gratuite, cu condiția să plătească pentru băuturile servite pe plajă.

Prețurile șezlongurilor în Grecia

Prețurile variază în funcție de insula aleasă. În Parga, costul unui șezlong pornește de la 10 euro și poate ajunge la 12 euro, fără băuturi incluse. În Zakynthos și Tsilivi, prețul scade cu un euro. Turiștii au și opțiunea de a închiria un set complet cu umbrelă și șezlong pentru 12 euro, la care se adaugă ulterior 6 euro pentru băuturi.

Comparația cu litoralul românesc

Pe lângă prețurile accesibile ale șezlongurilor, Grecia oferă și costuri reduse pentru cazare, mâncare și băuturi, în comparație cu stațiunile de pe litoralul românesc. Pe anumite plaje din Grecia, două șezlonguri și o umbrelă costă doar 10 euro. În contrast, pe litoralul românesc, prețurile pentru șezlonguri sunt mult mai mari.

Această diferență semnificativă de prețuri și experiențe explică de ce tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele pe plajele însorite ale Greciei, lăsând litoralul românesc din ce în ce mai pustiu.