Cât de crescută este mortalitatea provocată de Covid-19 în România

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că recent a fost făcută o evaluare a mortalității provocată de coronavirus care arată „că nu suntem chiar așa de sus”.

”Mortalitatea am evaluat-o în toată această perioadă. Chiar erau discuţii că în ultimele 2-3 săptămâni avem o mortalitate crescută, mai mare decât în UE. Atunci am făcut evaluarea pe tot parcursul acestei pandemii şi să vedem că nu suntem chiar aşa de sus, dar a venit o vară cu o relaxare, cu o transmitere comunitară accentuată, cu un număr mare de cazuri, cu o decompensare a patologiilor cronice pe care le aveau aceşti pacienţi care s-au infectat şi atunci cu Terapia Intensivă plină. Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii, sunt cei în spatele cărora se dă cea mai mare luptă ne şi atunci ar trebui să gândim că prezentarea la medic ar trebui să se facă precoce”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Până luni, 14 septembrie a.c., pe teritoriul României au fost confirmate 104.187 de cazuri de cazuri de îmbolnăviri și 4.185 de decese

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Ce se întâmplă dacă gripa și coroana sunt focare în același timp ? Ce este de făcut in aceasta situație ? Epidemiile simultane pot duce la o confuzie suplimentară. Gripa are o febră bruscă ridicată, iar noua coroană are simptome caracteristice care fac dificilă sesizarea gustului și a mirosului, dar fără acestea, este dificil să se distingă fără teste.  În pregătirea epidemiei simultane, țara, guvern, sistem de sănătate, va schimba fluxul de îngrijire medicală ? Pe de altă parte, se spune că unele clinici evită pacienții cu febră de teama infecției în spital. Guvern, prefectura vor desemna „instituții medicale de îngrijire / examinare medicală” centrate pe clinici și vor crește numărul instituțiilor medicale care examinează pacienții cu febră sau cu noua corona ? Nu numărul morților poate fi exploziv de la o zi la alta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole