Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?


Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și au toate motivele!

De ce?

Ouăle marcate cu cifra 3 provin de la găini crescute fără acces la aer liber sau lumină naturală, cu un spațiu individual de dimensiunea unei coli A4. Aceste condiții nu le permit găinilor să-și manifeste comportamentele naturale, motiv pentru care dezvoltă, adesea, stres sever și probleme de sănătate.

Prin comparație imaginează-ți cum ar fi ca de mâine să îți petreci viața într-un lift alături de câteva persoane, fără nimic din ceea ce iubești și-ți place să faci, fără spațiu suficient, fără să vezi soarele, în mirosul specific unei ferme, fără prietenii tăi, fără familia ta ori posibilitatea de a avea una, urmând ca atunci când liftul se va deschide, să-ți fie luată viața…

CITEŞTE REACŢIILE COMPANIILOR FAŢĂ DE TRENDUL GLOBAL CAGE-FREE

Încă din 2019 Asociația FREE semnalează aceste probleme către firme și publicul larg. Mulți dintre români vor și înțeleg că putem evita această cruzime, astfel și companiile care operează în România au început să fie interesate de o tranziție către ouă produse în condiții mai bune pentru găini, cum ar fi halele sau sistemele free-range, demonstrând orientare către sustenabilitate și responsabilitate.

Totuși, unele dintre ele nu au niciun interes în a alege un minimum de empatie pentru animale, refuzând să facă parte, chiar și după numeroase insistențe și clarificări, din inevitabila schimbare.

Mare parte din companiile de dimensiuni importante au anunţat că nu folosesc/vând ouă marcate cu cifra 3 ori că nu o vor mai face în câţiva ani, Comisia Europeană a anunţat că-şi propune interzicerea sistemelor de creştere cu cuşti până în 2027, iar multe state lucrează deja la interzicerea în plan naţional al acestor tipuri de sisteme (Austria, Luxemburg, Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, Belgia – Valonia).

Având în vedere acest context, tranziţia firmelor exprimă solidaritate faţă de practici mai bune pentru animale, fără să implice riscuri economice.

În raportul atașat sunt detaliate dialogurile Asociației FREE cu companiile care operează în România și folosesc sau vând ouă.

Ce părere ai? Încep să înțeleagă firmele importanța acestei cauze?

CITEŞTE REACŢIILE COMPANIILOR FAŢĂ DE TRENDUL GLOBAL CAGE-FREE

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...