Cât de mult câștigă un director general din retail

În România, poziția cea mai bine plătită în retail este cea de Director General (28.000 lei net), în timp ce la polul opus se află cea de casier, cu un salariu net de 1.900 lei/lună. Mai mult de jumătate (53,8%) dintre angajaţii câştigă sub 3.000 de lei net pe lună, iar 6,5% dintre aceştia au salarii de peste 7.000 lei net, după cum arată datele introduse de peste 350.000 de salariaţi în Salario, comparatorul de salarii platformei de recrutare eJobs.

„Deşi media salariilor din retail este scăzută faţă de alte domenii, la veniturile medii de bază declarate în acest sector, cel mai adesea se adaugă bonusuri şi comisioane din vânzări”, se arată în comunicat.

Topul câștigurilor

Cel mai mare salariu introdus în retail este pentru poziţia de Director General, 28.000 lei net, iar cei mai curioşi să afle dacă salariul lor este aliniat cu media pieţei muncii sunt Agenții de Vânzări.

Totodată, cele mai mari salarii medii nete din retail sunt pentru poziţiile: General Manager (14.300 lei), Risk Manager (12.000 lei), National Sales Manager (10.000 lei), Manager IT (8.600 lei) şi Director Financiar (8.000 lei).

La polul opus, cele mai mici salarii medii nete din retail sunt primite de Şeful de tură (2.080 lei), Operatorul centru asistenţă (2.000 lei), Lucrătorul comercial (2.000 lei), Asistentul de promoţii (1.900 lei) şi Casieri (1.900 lei).

„Joburile din retail sunt foarte atractive în primul rând pentru tinerii aflaţi la început de carieră pentru că cerinţele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile oferă training-uri prin care-i pregătesc pentru viitoarea activitate. Cei care rămân în domeniu pot să-şi crească semnificativ salariile, în funcţie de compania pentru care lucrează şi de dimensiunea ei. De exemplu, un director de vânzări poate câştiga şi 25.000 de lei net. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector, se adaugă bonusurile din vânzări”, a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Oraşele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt: Bucureşti, cu salarii de 3.500 lei net, urmat de Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Iaşi, cu 3.000 lei net. La polul opus se află Călăraşi (1.996 lei), Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei), Paşcani (1.700 lei), Vălenii de Munte (1.700 lei) şi Petroşani (1.700 lei).

„După aproape doi ani de pandemie, retailul rămâne unul dintre cele mai stabile şi constante domenii din punctul de vedere al ofertei de locuri de muncă, dar şi printre cele mai căutate de către candidaţi, conform datelor eJobs.ro, liderul pieţei de recrutare din România. Doar în acest moment, există aproape 8.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care doresc să se angajeze în retail. Nu doar că pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de muncă din acest sector, dar mulţi angajatori au lărgit paleta de oferte de muncă, datorită creşterilor înregistrate pe business”, se mai precizează în comunicat.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil.  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole