Cât de mult costă să cumperi pământ de pe Lună?

NASA are în vedere să cumpere monstre de pământ de pe Lună și este dispusă să plătească până la 25.000 de dolari pentru doar 500 de grame de sol. Aceste mostre de sol ar urma să fie colectate de către companiile private, urmând să fie analizate de NASA.

Scopul ar fi acela de a putea defini cu exactitate piața pentru resurse spațiale și pentru a reglementa drepturile de extracție. Un caz similar este și cel al oceanelor care nu pot deveni proprietatea cuiva, dar resursele acestora pot fi.

Orice companie privată care va explora suprafaţa Lunii până în 2024, va putea să vândă agenției spațiale mostre de până la 500 de grame de sol lunar, pentru sume între 15.000 şi 25.000 de dolari.

Totul se va face în baza unui contract, firmele urmând să primească 10% din bani la semnarea contractului.

Un procent de 10% din sumă ar urma să fie plătit după lansarea către Lună, iar restul la livrarea mostrelor de sol.

1 COMENTARIU

  1. Agenția spațială americană a anunțat joi 10.09.2020 că este în căutarea unor companii care să colecteze pietre, praf și murdărie de pe suprafața lunară și apoi să le predea la NASA pentru cercetări științifice.În 2015, președintele american Barack Obama a semnat o lege care permite companiilor americane drepturile asupra oricărui material pe care îl exploatează asupra corpurilor cerești. Dar, conform noii propuneri, companiile ar transfera proprietatea asupra regulitului la Nasa. NASA se străduiește să readucă astronauții pe suprafața lunară până în 2024 în conformitate cu un program accelerat impus de Casa Albă. Licitarea pentru program ar fi deschisă nu doar companiilor americane, ci și celor internaționale, precum și ca parte a unui efort de „încurajare a sprijinului internațional pentru recuperarea publică și privată și utilizarea resurselor în spațiul cosmic, în conformitate cu legislația aplicabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...