Cât de mult durează imunitatea după infectarea cu noul coronavirus

Experții de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au estimat cât de mult durează imunitatea după ce o persoană se infectează cu noul coronavirus.

Conform specialiștilor, imunitatea după infectarea cu noul coronavirus poate ține până la șapte luni.

Cei de la OMS atrag atenția că este posibil ca persoanele care fac forme ușoare ale bolii să nu dezvolte anticorpi. De asemenea, există posibilitatea ca acești pacienți să piardă mai repede anticorpii, ceea ce înseamnă că se pot reinfecta.

„Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin”, a spus doctorul Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...