Cât timp mai hăhăie groparul „Aldo”-Dedu pe planeta maimuțelor de la FRH?

Publicat: 04 mai 2021, 08:00, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Cât timp mai hăhăie groparul „Aldo”-Dedu pe planeta maimuțelor de la FRH?

Când românii se bucurau de Învierea Domnului, handbalul masculin românesc a fost îngropat definitiv în mocirla mediocrității și a amatorismului managerial, după șapte ani de chinuri, zbateri și gargară ieftină, de arogantul președinte al Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu.

Din 2014, când a fost impus de PSD la conducerea handbalului românesc, Dedu n-a reușit nicio calificare cu echipa națională masculină. Eșecul din Muntenegru, dar mai ales înfrângerea rușinoasă cu Kosovo de la București a reprezentat a patra ratare a unei calificări la un campionat european, după alte trei rateuri la un campionat mondial.

Atunci când forul european, adică Federația Europeană de Handbal, a mărit numărul de echipe de la Campionatul European masculin la 24 de formații, am sperat că măcar acum România poate va reuși calificarea.

Dar, deja s-au dus două ediții și nicio calificare, adică au rămas doar visele lui Dedu și a celor din jurul său. În 2018, când a fost reales a doua oară ca președinte, Alexandru Dedu a visat din nou cu ochii deschiși anunțându-ne că obiectivul său este să ducă echipa națională masculină la Jocurile Olimpice!

Și din visele lui Dedu ne-am trezit că handbalul masculin românesc este în lumea a patra, cel feminin a ratat Jocurile Olimpice și se duce la vale spre lumea a treia, iar loturile naționale de juniori și tineret au fost scoase pentru ani buni din circuitele internaționale.

De ce s-a ajuns aici? Foarte simplu. În 2014, PSD-ul condus de Victor Ponta a hotărât să lase biciul, adică FRH, pe mâna maimuțelor gen Dedu. Ca atare, de șapte ani, seria de filme din „Planeta maimuțelor” a rulat la Federația Română de Handbal unde rolul cimpanzeului Aldo, liderul facțiunii gorilelor și al revoluției maimuțelor, este jucat de Alexandru Dedu.

Și așa cum spune un proverb franțuzesc, „Cu cât maimuţoiul se urcă mai sus în copac, cu atât mai bine i se vede fundul”. Astfel, an de an, „Aldo” de la FRH le-a întors spatele, adică le-a arătat fundul, tuturor campionilor mondiali și a celor care au performat în handbalul românesc, mai exact tocmai celor care au pus România pe harta handbalului mondial.

Practic, cei care timp de 20 de ani au fost cei mai buni din lume au fost aruncați la coșul de gunoi al istoriei de „Aldo”-Dedu, cel care s-a cocoțat cu sprijin politic în fruntea handbalului românesc și care, în șapte ani, a dus sportul cu mingia mică în lumea a patra.

Pentru el și camarila sa doar banii au contat. Și în goana disperată după bani, Dedu a dat liber la jucători și jucătoare străine să activeze, fără număr, în campionatul românesc, și, astfel, românii au ajuns să lustruiască banca de rezerve sau scaunele din tribună așa cum ai făcut el la Barcelona.

A adus și schimbat ca pe cămăși antrenori străini care antrenau echipe de club în străinătate pentru echipele naționale, dar plătiți regește, între 5.000 și 10.000 de euro pe lună, și din taxele pentru legitimarea străinilor.

Fără niciun rezultat notabil pentru echipele naționale în afara banilor cu care acești stranieri și-au umflat conturile. În acest timp, antrenorii români care au trecut pe la echipele naționale au fost plătiți cu ziua cum e cazul lui Rareș Fortuneanu sau Adrian Vasile.

Dar vina le aparține și lor care au acceptat să fie zilierii lui Dedu pe la echipa națională, deși pe la echipele de club pe unde sunt n-au rupt gura târgului, adică au fost mai mult selecționeri și mai puțin antrenori.

Mai mult, „Aldo” Dedu a introdus un regulament pentru fete și altul pentru băieți doar ca să plătească niște polițe și să facă anumite jocuri în interesul său și al camarilei sale. Numai că tu ai făcut totul doar ca să-ți atingi scopul: cât mai mulți bani pentru tine, adică vreo 7.000 de euro pe lună, și feblețea ta Cristina Vărzaru- doar vreo 2.000 de euro/lună, dar și pentru arbitrii și observatorii care te-au susținut.

Un proverb românesc spune că peștele de la cap se împute și se curăță de la coadă. De șapte ani, handbalul românesc pute rău de tot, mai ales de la cap, dar, în același timp, miroase și urât și dinspre coadă din cauza unor interese meschine și extrasportive pe care le-ai promovat și susținut.

Alexandru Dedu, ajunge cu impostura și prosteala! Legendele handbalului românesc plâng zi de zi, în timp ce gropari ca tine hăhăie, sfidează pe toată lumea și distrug în continuare!