Cătălin Cherecheș, tertipuri de deținut. A intrat în greva foamei

Publicat: 21 mart. 2024, 20:22, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Cătălin Cherecheș, tertipuri de deținut. A intrat în greva foamei
Cătălin Cherecheș, tertipuri de deținut. A intrat în greva foamei

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, nici nu a ajuns bine în penitenciar, că a și început să adopte tertipuri cu care deținuții sunt familiari. A intrat în greva foamei.

Cătălin Cherecheș se pare că a intrat în greva foamei! Fostul primar al orașului Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost adus cu escortă din Germania, acolo unde fugise cu câteva ore înainte de aflarea sentinței.

Cătălin Cherecheș a intrat în greva foamei

Aducerea sa în țară a avut loc după ce Ministerul Justiției a fost nevoit să prezinte autorităților germane dovezi care să ateste că deținutul va beneficia de condiții de detenție care să respecte normele europene.

Într-un final, autoritățile din Germania au decis să îl predea pe Cătălin Cherecheș, care a fost adus până la graniță pe cale terestră. Mai exact, acesta a fost adus cu o dubă a autorităților germane și predat polițiștilor români.

Deși nu sunt informații privind comportamentul lui Cătălin Cherecheș în sistemul penitenciar din Germania, odată ajuns în România, fostul primar a și intrat în greva foamei.

În prezent, el se află la Penitenciarul Rahova, unde a fost băgat, conform procedurilor, în carantină pentru 21 de zile.

Potrivit unor surse citate de gândul.info, fostul edil a refuzat să mănânce, însă fără a avea anumite solicitări. Așadar, nu se știe motivul pentru care Cătălin Cherecheș a intrat în greva foamei.

Angajații penitenciarului spun că fostul edil nu ar avea motive pentru a recurge la această formă de protest, mai ales că are condiții relativ bune. Celula în care se află edilul, care construise un zid pentru a separa romii din Baia Mare, este proaspăt renovată, cu termopane, pat nou și lenjerie bună, drept urmare refuzul acestuia de a se hrăni nu ar avea o motivație reală.

Fostul primar mai este vizat în alte dosare penale, aflate pe rol, drept urmare va fi transferat după 21 de zile, la finalul carantinei, în Penitenciarul Aiud.

Vă reamintim că fostul primar din Baia Mare a fost condamnat la 5 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de luare de mită. A primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Edilul din Baia Mare mai are un dosar, trimis în judecată în ianuarie 2020, unde în primă instanță s-a decis că trebuie să achite către stat peste 500.000 de euro, venituri pe care nu le-a putut justifica. Anul trecut, a vândut aproape tot ce avea către mama sa.