Cătălin Urtoi, cel care cerea scoaterea PSD în afara legii, uns ca director la CNIR

În goana disperată după imagine, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a făcut ieri o mutare surprinzătoare dar și cu ceva iz politic care va genera o mulțime de controverse.

Grindeanu, pas cu pas, pe urmele lui Drulă

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, l-a impus ieri, pentru patru luni, pe consilierul său onorific, Cătălin Urtoi, în funcția de director general interimar al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR), cea care ar trebui să să se ocupe de noile proiecte de autostrăzi. Printr-o regie de doi bani, Sorin Grindeanu asista ca un tătuc cum Cătălin Urtoi, susținut acum și promovat de baronul PSD de Iași, Maricel Popa, semna mandatul de director general cu președintele Consiliului de Administrație de la CNIR, controversatul Sorin Bota- fost deputat PSD și secretar de stat la Transporturi (vezi FOTO). Această mutarea a lui Grindeanu este un copy paste a celor făcute de pe vremea USR de Cătălin Drulă, adică de genul activistul de ieri, mare director azi. Finalul este arhicunoscut: zero realizări, dar gură mare și scandaluri.  

Cătălin Urtoi, ieri cu PNL, azi cu PSD

Cătălin Urtoi este de profesie inginer hidrotehnist, fiind absolvent al Facultății de Hidrotehnică a Universității Gheorghe Asachi din Iași și a devenit oarecum mai cunoscut ca membru în conducerea Asociației Împreună pentru A8, care militează pentru realizarea de proiecte de infrastructură în Moldova. Între decembrie 2019 și martie 2020 a fost consilier onorific al ministrului transporturilor, Lucian Bode,  dar când acesta a văzut că Urtoi face mai mult politică pentru PSD decât ceea ce trebuia să facă la trimis la plimbare. Dar, ulterior, în februarie 2022, a fost recuperat de Grindeanu numindu-l consilier personal al său. De ieri, însă, consilierul onorific al lui Grindeanu a devenit directorul CNIR, companie născută și nășită de Dacian Cioloș. Nici nu se uscase cerneala pe numirea de director general al CNIR că deja Cătălin Urtoi a făcut o declarație în stilul celor de la USR: ”Am posibilitatea să organizez noul CNIR, iar scopul meu este securizarea proiectului autostrăzii A8 Ungheni-Iași-Târgu Mureș. Instituția este zero acum, dar ne apucăm de treabă și mergem înainte”. Practic, prin faptul că ”scopul meu este securizarea proiectului autostrăzii A8 Ungheni-Iași-Târgu Mureș ” acesta demonstrează din start că habar nu are ce înseamnă să manageriezi o companie națională. Așadar, viitorul CNIR sună bine că deh doar de aceea l-a pus Grindeanu pe Urtoi să …blocheze înființarea CNIR că de funcționat va funcționa la calendele grecești!

Eu, Cătălin Urtoi cer Procurorului General al României să ceară oficial scoaterea în afara legii a PSD”

Dar marea ”performanță” publică a lui Cătălin Urtoi a fost omologată în 2020 în 2020 țipa și urla la adresa PSD pe unde apuca. O dovadă în acest sens este și postarea acestuia din 18 octombrie 2018: „Eu, Cătălin Urtoi, cetățean liber al Europei, cer Procurorului General al României să ceară oficial scoaterea în afara legii a PSD” (https://www.puterea.ro/sorin-grindeanu-consiliat-de-cameleonul-iesean-catalin-urtoi-care-cerea-scoaterea-psd-in-afara-legii/). Acum, activistul anti PSD, Cătălin Urtoi, este braț la braț cu PSD, care l-a și recompensat, ieri, cu funcția de director general al CNIR și pentru că a cerut scoaterea PSD în afara legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...