Sorin Grindeanu consiliat de cameleonul ieșean Cătălin Urtoi care cerea scoaterea PSD în afara legii

Publicat: 02 dec. 2022, 15:00, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Sorin Grindeanu consiliat de cameleonul ieșean Cătălin Urtoi care cerea scoaterea PSD în afara legii
CATALIN URTOI

Ministrul PSD al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, s-a pricopsit cu un consilier onorific de la Iași care a cerut scoaterea PSD în afara legii.

Cătălin Urtoi, activistul de ieri, politicianul de azi

În februarie 2022, vicepreședintele  Asociației „Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi, a fost numit consilier onorific al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Misiunea sa era de a-l ține la curent pe ministrul Sorin Grindeanu cu situația infrastructurii rutiere din Moldova, fiind mandatat în acest sens de membrii asociațiilor „Împreună pentru A8” și „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

Nu se știe cât l-a consiliat sau nu pe ministrul Transporturilor, dar, pas cu pas, acesta a început să facă o campanie pentru PSD, în timp ce proiectele A7 și A8 s-au decalat periculos de mult.

Ca atare, cele două asociații care l-au propulsat la Ministerul Transporturilor i-au transmis, în urmă cu vreo săptămână, ministrului Sorin Grindeanu că i-au retras mandatul de reprezentare a lui Cătălin Urtoi, acuzându-l de „derapaje majore” şi de „propagandă făţişă” în favoarea PSD.

Lider PSD Iași: „Urtoi nu este membru PSD, însă eu îl susţin”

Dar, imediat în sprijinul lui Cătălin Urtoi a sărit liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa, care a pus și mai mult gaz pe foc în cazul acestui consilier precizând că nu este membru PSD, dar îl susține.

„Urtoi nu este membru PSD, însă e un om muncitor şi eu îl susţin. Am discutat cu ministrul Sorin Grindeanu astăzi, iar postul lui Urtoi nu este în pericol. Cei care îl critică ar trebui să vadă mai întâi ce face acest om, apoi să vorbească. Este un om apreciat, el îi prezintă ministrului cu acurateţe situaţia din teren privind situaţia autostrăzilor”, a declarat pentru News.ro, liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

De la „Împreună pentru Moldova” la împreună pentru… PSD

Numai că, liderul PSD Iași și ministrul Transporturilor au omis faptul că Urtoi este un cameleon care și-a însușit perfect obiceiurile politicienilor, adică una gândește, alta spune și altceva face.
El și-a umflat mușchii la guvernanți din postura de vicepreședinte al asociației Împreună pentru A8” folosindu-se de expertizele multor specialiști în infrastructură, după care le-a întors spatele. Practic, el s-a cățărat pe spatele specialiștilor care au susținut și consiliat asociația doar ca să-și facă imagine… politică. Tot asociația Împreună pentru A8” l-a propulsat pe Cătălin Urtoi consilier al fostului ministrul al Transporturilor, Lucian Bode.
Dar, când Bode a văzut că acesta face politică l-a trimis la plimbare, însă, în februarie 2022 a fost recuperat de Sorin Grindeanu. De fapt, acesta a candidat la alegerile din 2020 pentru fotoliul de primar al Iașiului din partea partidului ”Împreună pentru Moldova”.

Urtoi: „Cer Procurorului General al României să ceară oficial scoaterea scoaterea în afara legii a PSD”

Numai că Urtoi este cel care până în 2020 țipa și urla la adresa PSD pe unde apuca. O dovadă în acest sens este și postarea acestuia din 18 octombrie 2018: „Eu, Cătălin Urtoi, cetățean liber al Europei, cer Procurorului General al României să ceară oficial scoaterea scoaterea în afara legii a PSD”.

Acum, Urtoi este consilierului ministrului PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu și este susținut de liderul PSD Iași, Maricel Popa. Adică, cum a spus Pristanda în „O scrisoare pierdută”: Curat caraghioz!. Curat mişel!. Curat murdar!… coane Fănică, pardon coane Sorin, coane Maricel!