Catastrofă în China. Zeci de dispăruţi

Zeci de persoane sunt imobilizate sau date dispărute după prăbuşirea unui imobil în centrul Chinei, au anunţat sâmbătă responsabili locali, în a doua zi a operaţiunilor de salvare, relatează AFP.

Imobilul cu opt etaje s-a prăbuşit vineri după-amiază în oraşul Changsha. În imobil se aflau un hotel, mai multe apartamente şi un cinema.

Cel puţin 23 de persoane erau imobilizate la sfârşitul zilei de sâmbătă, în timp ce alte 39 nu puteau fi contactate, le-a spus primarul din Changsha, Zheng Jianxin, jurnaliştilor.
Niciun deces nu a fost anunţat până în prezent. Autorităţile oraşului susţin că cinci persoane au fost salvate în cursul nopţii din structura prăbuşită.

Nu se respectă regulile de siguranță

Salvatorii încearcă în continuare să-şi croiască drum printre dărâmături. Ei au utilizat un fierăstrău circular pentru a degaja mai mulţi supravieţuitori.

Media de stat au difuzat imagini cu pompierii care au tăiat o bucată de beton şi metal, în timp ce salvatorii strigau pentru a încerca să comunice cu supravieţuitorii.
Acest tip de catastrofă se produce destul de frecvent în China, din cauza nerespectării regulilor de siguranţă şi a delăsării serviciilor care trebuie să vegheze la buna lor aplicare, comentează AFP.

În ianuarie, o explozie provocată de o scăpare de gaz a provocat prăbuşirea unui imobil în oraşul Chongqing, situat la circa 1.700 vest de Shanghai, provocând moartea a peste zece persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...