Câte nuci trebuie să mănânci ca să fii sănătos

Sănătatea se protejează mai ales prin ceea ce mâncăm. Nucile se numără printre alimentele care nu ar trebui să ne lipsească din hrana zilnică. Câte nuci trebuie să mănânci ca să fii sănătos evidențiază un studiu publicat recent în revista Nutriție, metabolism și boli cardiovasculare – Nutr Metab Cardiovasc Dis.

Veritabile comori pentru sănătate, nucile permit reducerea tensiunii arteriale, menținerea greutății normale a corpului și, în consecință, scăderea riscului de diabet și boli cardiace.

Potrivit autorilor studiului, a mânca zilnic un pumn de nuci ne-ar putea proteja de aceste boli și de numeroase alte riscuri.

Cercetătorii de la Universitatea Minnesota, implicați în acest studiu, au descoperit beneficiile oferite de nuci. Pentru aceasta ei au monitorizat regimul alimentar a 3.300 de persoane timp de peste 25 de ani.

Câte nuci trebuie să mănânci: Se reduce riscul de diabet

Rezultatele arată că, pe lângă faptul că reduc tensiunea arterială, nucile reduc creșterea în greutate și, în consecință riscul de diabet și boli cardiace.

Autorii studiului spun că aceste beneficii sunt legate de acidul alfa-linoleic omega-3 și de alți nutrienți, în special proteine, fibre și magneziu din compoziția nucilor, care protejează sănătatea cardiacă.

Pentru So-Yun-Yi, doctor în sănătate publică, acest studiu suține afirmațiile potrivit cărora nucile ”fac parte dintr-o alimentație sănătoasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...