Câte paturi de terapie intensivă mai sunt libere în toată țara?

În acest moment în secțiile de terapie intensivă din spitalele se află internați 1.226 de pacienți. Medicii susțin că în acest moment mai sunt libere 80 de paturi la ATI.

Situația este gravă având în vedere că zilnic sunt înregistratea între 8-9.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă  sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente. Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări”, a spus medicul Radu Țincu.

În spitalele din toată țară se află internați în acest moment 13.248 de pacienți cu coronavirus.

„Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă„, a spus la Digi24 medicul de terapie intensivă Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...