Ce ți se poate întâmpla dacă faci o fotografie sub fusta unei femei (VIDEO)

O persoană care face fotografii sub fusta sau în decolteul unei femei fără consimţământul acesteia riscă până la cinci ani de închisoare în Hong Kong.

Aceasta în conformitate cu o lege adoptată joi pentru combaterea „voyeurismului”, definit ca înregistrarea sau publicarea imaginilor cu zone intime ale altor persoane, fără acordul acestora, relatează AFP. Infracţiunea a fost introdusă într-un context în care telefoanele mobile dotate cu camere au provocat o explozie de astfel de imagini pe internet.

Cazuri grave

Anumite zone din Asia, unde tehnologia este omniprezentă, se confruntă cu un val deosebit de grav de infracţiuni sexuale digitale, mai ales cu pornografia din răzbunare sau înregistrări cu camere spion. Coreea de Sud, în special, s-a aflat în centrul atenţiei după ce mai multe femei s-au sinucis după ce au căzut victime publicării pe internet a unor imagini intime.

Un număr redus, dar în creştere, de state, inclusiv Australia, Noua Zeelandă, Germania şi Marea Britanie, au legiferat în mod specific această practică, numită şi ”upskirting’‘. Legislaţia vizează doar imaginile care au fost surprinse în manieră ”necinstită’‘ sau au fost utilizate ”în scopuri sexuale” şi se aplică atât în spaţii publice, cât şi în cele private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...