Câți bani a pompat Nicușor Dan în echipa feminină de handbal CSM București

Publicat: 06 iul. 2022, 12:45, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Câți bani a pompat Nicușor Dan în echipa feminină de handbal CSM București

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, este într-o goană permanentă de imagine și continuă să se joace alba-neagra cu banii bucureștenilor, mai ales atunci când vine vorba de Clubul Sportiv Municipal (CSM) București.

Gașca Turnului Babel merge mai departe, dar pe banii bucureștenilor

CSM București a devenit o Mecca pentru handbalistele străine pentru simplul fapt că se plătesc cele mai mari salarii din handbalul feminin mondial. Ca atare, vestiarul echipei a devenit un Turn Babel, unde jucătoare din 7-8 țări toacă banii bucureștenilor pentru performanțe modeste.

Astfel, în ultimii trei ani, de când echipa îl are ca selecționer și nu ca antrenor pe fostul preparator fizic Adrian Vasile ”Picioruș” a ratat participarea la Final Four. În schimb, după ratarea fiecărei calificări, ”antrenorul” principal Cristina Neagu și selecționerul Vasile ”Picioruș” anunțau că în sezonul viitor vor fi mai puternici.

Și în vara aceasta, după cel mai prost sezon competițional din ultimii cinci ani, cei doi au anunțat că în sezonul care urmează vor rupe norii. Dar totul este o vrăjeală ieftină, mai ales din partea lui Nicușor Dan care a demis-o de la șefia CSM București pe Gabriela Szabo, ceea ce era oarecum normal, dar a menținut același antrenor-selecționer care a îngropat cu foarte mulți bani echipa de handbal feminin în mocirla mediocrității.

Mai mult, edilul general a refăcut gașca susținătorilor lui Adrian Vasile, pe lângă cei patru consilieri impuși de el în Consiliul de Administrare, care-l țin în scaun pe Picioruș, prin venirea la echipă a fostei iubite și poate viitoare a acestuia, Cristina Vărzaru, și a ”fratelui” Vlad Enăchescu cel care l-a impus antrenor principal pe ”Picioruș”.

Doi ani – 7.000.000 de euro numai pentru echipa feminină de handbal

De când Nicușor Dan a devenit primar general a refuzat sistematic să precizeze câți bani se toacă cu echipa de handbal feminin de la CSM București. Într-un final, după mai multe demersuri, edilul general a catadicsit să răspundă la solicitarea PUTEREA ce viza ”Care este suma totală cheltuită de echipa de handbal feminin senioare a CSM București în sezonul competițional 2021-2022 în Liga Florilor?”.

Răspunsul a fost unul șmecheresc care lasă loc la o mulțime de speculații. ”Bugetul alocat echipei de handbal feminin senioare a CSM București pentru anul 2021: 17.549.000 lei”, iar ”Bugetul alocat echipei de handbal feminin senioare a CSM București pentru anul 2022: 16.600.000 lei”. Practic, ca să mascheze cât s-a cheltuit pe un sezon competițional, Nicușor Dan a răspuns alambicat comunicându-ne bugetul pe an calendaristic.

Astfel, a reieșit că în 2021, echipa de handbal fete senioare a tocat 17.549.000 lei, adică 3.581.428 de euro, iar anul acesta, unde deja sezonul competițional 2021/2022 este încheiat, bugetul alocat este 16.600.000 lei, reprezentând circa 3.300.000 de euro.

Dar, din această sumă de 3.300.000 de euro oare cât s-a topit pentru sezonul deja încheiat? Practic, în cei doi ani de când este primar general, Nicușor Dan a pompat în echipa de handbal feminin senioare aproape 7.000.000 de euro pentru a câștiga doar Cupa României, adică calcă serios pe urmele Gabrielei Firea. Are balta pește, că doar dă din banii bucureștenilor!