Câți dintre orășenii români s-ar muta la țară dacă ar avea conexiune bună la internet

Publicat: 03 iul. 2021, 12:00, de Eliza Popa, în News , ? cititori
Câți dintre orășenii români s-ar muta la țară dacă ar avea conexiune bună la internet

Mulți români care locuiesc la oraș s-au gândit în timpul pandemiei să se mute la țară. Astfel, 59% dintre românii din urban intervievaţi spun că pandemia le-a influenţat sau le-a schimbat opinia privind perspectiva de a locui la ţară.

Potrivit studiului Digitalizarea Europei, comandat de Vodafone Institute şi realizat de Kantar, care a cuprins peste 15.000 de persoane intervievate din 15 ţări europene, inclusiv România, 62% dintre românii din urban intervievaţi şi-ar putea imagina să se mute la ţară în 1-2 ani. 

Întrebaţi despre avantajele sau dezavantajele de a locui la ţară, 80% dintre românii intervievaţi consideră apropierea de natură şi beneficiile sale pentru un stil de viaţă sănătos ca fiind cele mai mari câştiguri, potrivit Adevărul.Totuși, condiţia numărul unu pentru a locui la ţară este conexiune bună la internet: 69% dintre românii intervievaţi spun că aceasta este obligatorie, iar pentru 25% este de preferat. Aceste lucru e dorit, de altfel, de toți europenii.  

O conexiune bună la internet, mai importantă decât o infrastructură bună de servicii de sănătate

De fapt, o conexiune bună la internet a reieşit ca fiind mai importantă decât o infrastructură bună de servicii de sănătate, pe care 54% dintre românii intervievaţi o consideră esenţială, sau decât un transport public bun, considerat de 42% dintre români ca fiind obligatoriu. 46% dintre aceştia consideră că instituţiile bune de învăţământ sunt o condiţie esenţială.

Sondajul a fost realizat online de Kantar pe un număr de 15.000 de cetăţeni din 15 ţări europene, care au inclus: Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Marea Britanie. Fiecare eşantion naţional a cuprins cel puţin 1.000 de persoane intervievate, cu vârste peste 16 ani. Această cercetare a fost efectuată în perioada 5 mai-16 iunie 2021.