Câți români din diaspora își petrec vara în România

Potrivit unui studiu realizat de compania de transferuri internaționale de bani TransferGo, unul din trei români din diaspora plănuiește să își petreacă concediul de vară în România, unde va cheltui sume importante de bani pe diverse bunuri de larg consum, materiale de construcții și servicii turistice.

În timp ce mulți români din țară călătoresc către destinații estivale precum Grecia, Bulgaria sau Turcia, peste 30% dintre românii din diaspora vor petrece concediul de vară în România, unde vor cheltui între 1500 și 2000 de euro de familie, conform datelor companiei de transferuri internaționale de bani TransferGo.

Mai mult, potrivit aceluiași studiu TransferGo, românii tind să nu mai călătorească cu foarte mulți bani cash, ci preferă să își păstreze economiile în conturi bancare, ori să le transfere direct în conturile din România prin intermediul aplicațiilor de transferuri internaționale de bani, precum TransferGo.

Cu toate că bugetul de vacanță a fost redus comparativ cu anii anteriori, sub presiunea inflației și a instabilității economice, românii din diaspora susțin în continuare activ economia românească prin sumele de bani pe care le trimit periodic rudelor rămase în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole