Cazul anchetatorilor ONU asasinați: 49 de persoane condamnate

Un tribunal militar din Republica Democrată Congo a pronunţat sentinţe de condamnare la moarte a 49 de persoane, implicate în uciderea a doi anchetatori ai ONU, în urmă cu aproape cinci ani.

Americanul Michael Sharp şi suedeza Zaida Catalán, au fost ucişi în timp ce investigau violenţele comise în provincia Kasai şi descoperiseră mai multe gropi comune din timpul conflictului sângeros dintre forţele guvernamentale şi o grupare locală. Cei găsiţi vinovaţi sunt aproape toţi membri ai unei miliţii congoleze. Au fost condamnaţi la moarte, însă vor executa sentinţe de închisoare pe viaţă. Un colonel din armata congoleză a fost condamnat la zece ani de închisoare.
Asasinarea celor doi anchetatori ai ONU a fost şocantă, Zaida Catalán fiind decapitată. Organizaţia Human Rights Watch afirmă că procesul de patru ani, în cazul acestei crime, nu a dezvăluit ce s-a întâmplat cu adevărat şi solicită o nouă anchetă, pentru a se stabili dacă ordinul de asasinare a venit din vârful ierarhiei militare congoleze

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...