Cazul Lacul Morii. Cinci controale Nicușor Dan la ASPA și doar… vorbe în vânt

În războiul politic și mediatic dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea a picat la mijloc și Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), iar rezultatul este că Ana Oros Daraban a murit sfâșiată de câini pe malul Lacului Morii.

Ping pong între Nicușor Dan și Ciprian Ciucu: Toată lumea dă vina pe toată lumea

Imediat după ce Ana Oros a decedat sfâșiată de câini, mai multe instituții ale statului au început să-și paseze responsabilitatea. Primăria Capitalei pasează vina la Primăria Sectorului 6, primarul de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu, arată cu degetul către edilul general Nicușor Dan, Poliția Locală și ASPA. ASPA susține că instituţia monitorizează în permanenţă şi ridică câinii fără stăpân din capitală, care sunt duşi în centre de ecarisaj, sterilizaţi şi microcipaţi.

Primarul liberal al Sectorului 6 Ciprian Ciucu a spus că a demarat o anchetă la nivelul poliţiei locale. „Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, a precizat Nicușor Dan.

PSD solicită, printr-un comunicat de presă, o anchetă extinsă pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili de moartea femeii ucisă de câini în zona Parcului Morii din București, iar ”aceste investigații trebuie demarate atât la nivelul departamentelor de specialitate din Primăria Municipiului București și din Primăria Sectorului 6, cât și la nivelul conducerii celor două instituții”.

Practic, PSD îi acuză pe cei doi edili, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu, ambii susținuți de PNL că ”prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii”. Practic, PSD îi acuză pe cei doi edili, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu, ambii susținuți de PNL că ”prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii”. Adică, toată lumea dă vina pe toată lumea, se anunță controale dar problema câinilor fără stăpân nu este ieri sau azi.

Controale, controale, dar unde este Poliția Animalelor?

Surprinzător, nu avem nicio reacție de la nivelul Poliției Capitalei care are un Serviciu de Poliție Canină cu sediul în Voluntari și un al Serviciu pentru Protecția Animalelor în Sectorul 1. Dar ceea ce nu s-a spus este faptul că edilul general Nicușor Dan a dispus anul trecut, nici mai mult nici mai puțin, de cinci controale la ASPA pentru a verifica ”performanțele” oamenilor impuși de Gabriela Firea.

Singurul anunț despre aceste controale a fost acela că a sesizat DNA pentru ”nereguli grave petrecute la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor în perioada 2018-2020” când la conducerea ASPA era Andrei Mina Drăghici. În rest, tăcere. Celelalte rapoarte de control stau și acum pe biroul edilului general și nu a dispus nicio măsură privind situația de la ASPA. De ce oare?

Citește și Șefa ASPA este membră PSD, însă Firea îl acuză pe Nicușor Dan de tragedia de la Lacul Morii

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...