CCR amână iar decizia privind legea cumulului pensie-salariu

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat din nou decizia privind legea cumulului pensie-salariu pentru data de 3 octombrie. Este a doua oară când se întâmplă acest lucru, după amânarea din data de 26 iulie.

Pe 29 iunie, Curtea Constituţională a fost sesizată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi legat de legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Cele două fuseseră aprobate de Parlament pe 28 iunie, aflându-se în faza de control al constituţionalităţii, înainte de a fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

”Amânare pentru 3 octombrie a dosarului nr.1726A/2023 – Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţiile Unite”, a anunţat CCR.

ÎCCJ a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023), dar și referitor la Legea privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare”, după cum anunţa ÎCCJ la acel moment.

În august, Curtea Constituţională a admis parţial sesizarea referitoare la modificările legii privind pensiile de serviciu. Astfel, actul normativ urmează să se reîntoarcă în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole