Băcanu: CCR încurajează ideea că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în martie

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Cătălin Băcanu, președinte PNL Sectorul 5, susține că judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) și-au depășit atribuțiile și încurajează ideea că alegerile generale să aibă loc în martie, prin hotărârea prin care a respins sesizarea cu privire la legea de organizare a alegerilor parlamentare.

“Curtea Constituţională a României a publicat acum două zile hotărârea prin care a fost respinsă sesizarea preşedintelui cu privire la legea prin care PSD vrea să amâne alegerile parlamentare. Prin această hotărâre, CCR şi-a depăşit din nou atribuţiile şi practic încurajează ideea ca alegerile generale să aibă loc în luna martie.

CCR judecă pe baza instrucţiunilor de partid şi nu pe baza Constituţiei, iar asta este foarte grav. PSD şi CCR pun efectiv în pericol stabilitatea României şi fac asta invocând pandemia; invocă pandemia după ce PSD a făcut tot ce era posibil ca să descurajeze măsurile destinate să împiedice răspândirea bolii”, a scris Băcanu, vineri, pe Facebook.

https://www.facebook.com/CristiBacanuPF/posts/777204756392162

La finalul lunii septembrie a anului în curs CCR a respins sesizarea șefului statului și a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole